Israel| Epidemia revine şi este „un eveniment al celor nevaccinați”, spune ministrul Sănătății

Israel| Epidemia revine şi este „un eveniment al celor nevaccinați”, spune ministrul Sănătății

Numărul de noi cazuri de coronavirus este în creștere – 10.084 de persoane au fost diagnosticate cu Covid, din peste 165.000 care au fost testate, o rată de pozitivitate de 6,6%, raportează Ministerul Sănătății.

Vineri, 9.794 de noi persoane infectate au fost identificate, iar 7.921 au dat rezultate pozitive joi.

Rata de reproducere sau R, care măsoară câte persoane infectează fiecare purtător, a crescut. Când R este sub 1, se consideră că epidemia este în retragere. După ce a scăzut până la 0,8, R a urcat duminică la 0,96. Cifra publicată în fiecare zi reflectă situația cu aproximativ 10 zile înainte.

Numărul pacienților în stare gravă a rămas stabil, la 697. De la începutul lunii, cifra a fluctuat între aproximativ 660 și 700. Numărul deceselor a ajuns la 7.338, inclusiv 260 înregistrate în septembrie.

Majoritatea formelor grave sunt raportate la persoane nevaccinate, potrivit datelor.

„Covid a devenit un eveniment al celor nevaccinați”, a declarat ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz, în cadrul ședinței de cabinet de duminică. „Evitarea vaccinării provoacă pur și simplu moarte, în final”.

Un tânăr de 21 de ani, nevaccinat, a murit de Covid-19 sâmbătă seară, după ce a fost adus la Holon’s Wolfson Medical Center în stare critică. Nu se știe dacă avea şi alte afecțiuni.

„Chiar acum, în timp ce vorbim, doi bărbați în vârstă de 40 de ani se luptă pentru viața lor”, a declarat duminică premierul Naftali Bennett  „Este pur și simplu inutil. Este vorba de decese inutile și boli inutile. Este sfâșietor și nu trebuie să fie așa. ”

El a citat un studiu publicat vineri de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, care a arată că persoanele nevaccinate au 11 ori mai multe șanse de a muri din cauza bolii decât cele care au fost complet vaccinate.

Peste 2,8 milioane de israelieni au primit trei doze ale vaccinului anti-Covid, 5,5 milioane – două doze și mai mult de 6 milioane, una singură.

Membrii cabinetului au declarat că efortul de vaccinare trebuie să continue.

„Toți angajații publici ar trebui să fie vaccinați”, spune ministrul Afacerilor Externe, Nachman Shai.

Alți miniștri au vorbit despre politici prea „îngăduitoare” pe aeroportul Ben-Gurion, după ce peste 1.500 de turişti care au călătorit în Ucraina de sărbători s-au întors în Israel și au dat rezultate pozitive pentru coronavirus.

„Următoarea variantă va veni de la aeroport”, avertizează ministrul Sănătății.

Peste 155.000 de profesori și elevi au intrat în izolare de la începutul anului școlar, inclusiv aproximativ 43.000 de cazuri active, mai mult de jumătate din cazurile din țară.

Sursa: Jerusalem Post

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook