O școală din Anglia renunță la toaletele mixte, după reacția furioasă a părinților

O școală din Anglia renunță la toaletele mixte, după reacția furioasă a părinților

O școală primară a renunțat la grupurile sanitare neutre în urma reacției părinților, pe fondul afirmațiilor că unii elevi au fost speriați și supărați. Școala primară Moredon din Swindon a introdus o nouă politică prin care toaletele erau deschise tuturor elevilor, indiferent de sex. Toaletele nu au fost modificate în niciun fel, ceea ce înseamnă că pisoarele au rămas în uz în facilitățile băieților, iar fetelor li s-a permis accesul.

Decizia luată fără notificare prealabilă sau consultare a fost întâmpinată cu furie de mai mulți părinți care au forțat școala să facă o schimbare rapidă.

O mamă a spus că este îngrijorată de introducerea facilităților neutre, care ar putea „normaliza” utilizarea toaletelor cu persoane de sex opus.

„Îi face pe copii să creadă că este normal să împartă toaletele cu alte sexe, dar nu poți face asta”, spune ea. „De ce școala crede că este acceptabil?”

Școala recunoaște că nu a avut cea mai bună „abordare”

Majoritatea părinților s-au opus schimbărilor, iar principalul motiv al furiei nu se referea la subiectul identității, ci la intimitate și la faptul că nimeni nu a fost informat.

O altă mamă spune: „Copilul meu are opt ani și primul lucru pe care l-am auzit când a venit acasă a fost că era o fetiță în toaletă în timp ce el folosea pisoarul”.

„Am auzit, de asemenea, că o fetiță cu autism era supărată și speriată, pentru că un băiețel intra și o urmărea în timp ce era la toaletă.”

Ulterior, școala a luat decizia de a renunța la toaletele comune.

Anna Wilcox, directorul școlii, recunoaște că nu a avut cea mai bună „abordare” după ce a fost provocată să fie mai incluzivă de către un organism extern. „Am ascultat și am luat în considerare feedback-ul unor părinți și am făcut ajustările necesare.

„Avem acum toalete mixte și toalete unisex în școală.”

Sursa: The Telegraph

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook