Imunologul șef Anthony Fauci: nu sunt necesare noi măsuri de izolare în Statele Unite

Imunologul șef Anthony Fauci: nu sunt necesare noi măsuri de izolare în Statele Unite

Nu vor fi necesare noi măsuri de izolare în Statele Unite, în ciuda unei reveniri a coronavirusului în anumite state americane, a declarat joi, expertul în boli infecțioase, Anthony Fauci, într-un interviu acordat AFP. „Nu cred că vom vorbi despre o revenire la izolare”, a spus imunologul șef al Casei Albe. „Cred că vor fi discuții despre cum vom controla mai bine regiunile țării care par să aibă o creștere a numărului de cazuri.”

Figura lui Anthony Fauci este familiară multor americani. El a stat alături de președintele Donald Trump în timpul ședințelor sale de presă zilnice despre pandemia Covid-19. Dr. Fauci a subliniat necesitatea unei abordări pe diferite zone ale țării pentru fiecare etapă a revenirii la normalitate și a dezbătut problema crucială a redeschiderii școlilor. „În regiunile în care nu există cazuri, nu există nicio problemă pentru reluarea școlii, în altele, unde există un număr modest de infecții, ar putea exista amânări. Și există locuri în țară care sunt foarte slab afectate, unde trebuie să schimbăm rutina: alternarea intervalurilor, dimineața sau după-amiaza, impunerea distantării si purtării măștii”.

Dr. Fauci a considerat, de asemenea, „evident” interesul de a reveni „la o anumită formă de normalitate în interacțiunile cu alte țări”. Dar consilierul de sănătate al lui Donald Trump nu a putut să prevadă când se vor redeschide granițele cu Europa, asigurând că situația este evaluată aproape zilnic.

Statele Unite sunt de departe cele mai afectate din lume, atât în ​​ceea ce privește numărul de cazuri confirmate, cât și numărul de decese. Au fost raportate aproape 120.000 de victime.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook