Guvernatorul din Texas, complet vaccinat, are Covid. Acum câteva săptămâni a interzis implementarea obligației de a purta mască

Guvernatorul din Texas, complet vaccinat, are Covid. Acum câteva săptămâni a interzis implementarea obligației de a purta mască

Guvernatorul din Texas, Greg Abbott, a fost testat pozitiv pentru Covid-19, la câteva săptămâni după ce a scos în afara legii obligația de a purta mască și după ce a participat la numeroase adunări la care oamenii nu purtau măști.

Abbott este complet vaccinat împotriva Covid și nu prezintă simptome, se arată în comunicatul emis de biroul său. Este tratat cu anticorpi monoclonali și se află în izolare.

„Guvernatorul Abbott este în legătură cu personalul său, cu șefii agențiilor și cu oficialii guvernamentali, pentru a se asigura că guvernul de stat continuă să funcționeze fără probleme și eficient”.

Texas are doar 314 paturi de terapie intensivă disponibile la nivel de stat, iar secțiile de terapie intensivă pediatrice rămân sunt supraaglomerate, în contextul în care copiii se întorc la școală.

Abbott a interzis orașelor, școlilor și autorităților de sănătate publică să impună purtarea obligatorie a măștilor sau vaccinarea anti-Covid.

Luni – cu mai puțin de 24 de ore înainte de a fi testat pozitiv pentru Covid-19 – Abbott a postat pe Twitter fotografii în care apărea într-o sală plină de oameni, aproape toți fără mască.

Sursa: The Guardian

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook