Google folosește inteligența artificială în depistarea cancerului la sân

Google folosește inteligența artificială în depistarea cancerului la sân

Google are un sistem de inteligență artificială care poate detecta mult mai repede decat un medic, cancerul de sân.

La nivel mondial, aproximativ 1,7 milioane de femei sunt diagnosticate anual cu cancer mamar, potrivit unei estimari din 2012 a World Cancer Research Fund International.  Mamografia digitală, sau imagistica cu raze X, este cea mai frecventă metodă pentru a depista cancerul de sân.

Totuși, în ciuda utilizării pe scară largă a mamografiei digitale, depistarea și diagnosticarea cancerului mamar pot fi o provocare chiar și pentru specialiști.

Citirea acestor imagini este o sarcină dificilă, chiar și pentru experți, și poate duce adesea la rezultate false. La rândul lor, aceste inexactități pot duce la întârzieri în ceea ce privește începerea tratamentului sau la stres inutil pentru pacienți.

Software-ul dezvoltat de Google a avut un procentaj mai bun în identificarea cancerului mamar decât radiologiştii şi medicii care au consultat aceleaşi radiografii. Inteligenţa artificială învață să detecteze cancerul pe baza rezultatelor reale a mii de mamografii şi reuşeşte să identifice semne subtile pe care ochiul şi creierul uman nu le pot vedea.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook