Germania înregistrează cel mai mare număr de infectări zilnice de la începutul epidemiei Covid. „Situația este gravă”

Germania înregistrează cel mai mare număr de infectări zilnice de la începutul epidemiei Covid. „Situația este gravă”

Joi, 4 noiembrie, Germania a înregistrat un număr record de cazuri Covid-19, cu 33.949 de noi infectări depistate în 24 de ore, potrivit Institutului Robert Koch. Recordul anterior a fost atins pe 18 decembrie 2020, cu 33.777 de cazuri. „Situația este gravă”, a spus la postul public ZDF Helge Braun, adjunctul Angelei Merkel. „Observam deja că spitalele sunt supraaglomerate în Turingia și Saxonia”, două regiuni deosebit de afectate.

Aproximativ 165 de decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, iar numărul total ajunge astfel la 96.192.

Rata de incidență din Germania a ajuns joi la 154,5, cu vârfuri în fostele landuri ale RDG, cum ar fi Saxonia (336,4) sau Turingia (357,4).

O iarnă problematică

„Important este ca cetățenii să înțeleagă că iarna va fi, din păcate, problematică”, a adăugat Helge Braun, medic de profesie, îndemnându-i pe germani „să fie atenți”.

Accelerarea epidemiei are loc într-un context politic complicat, cu un guvern redus după ultimele alegeri legislative, în așteptarea rezultatului negocierilor în curs pentru o nouă coaliție.

Angela Merkel „foarte îngrijorată”

Cancelarul a declarat weekend-ul trecut că este „foarte îngrijorată” de evoluția pandemiei, declarându-se în special „foarte întristată” de numărul mare de persoane de peste 60 de ani nevaccinate.

Ministrul Sănătății, Jens Spahn, a cerut tuturor regiunilor cu jurisdicție în probleme de sănătate să înăsprească regulile pentru cei nevaccinați, interzicându-le accesul în anumite locuri publice sau solicitând un test PCR.

Sursa: Ouest France

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook