Marea Britanie este prima țară din lume care autorizează utilizarea pilulei anti-Covid de la Merck

Marea Britanie este prima țară din lume care autorizează utilizarea pilulei anti-Covid de la Merck

Pacienții Covid vor primi în curând medicamentul cu administrare orală produs de compania americană Merck, după ce autoritățile de reglementare din Marea Britanie au aprobat tratamentul pentru tratarea bolii provocate de SARS-Cov-2. Pilula se numește Lagevrio și a fost aprobată joi de Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency (MHRA), organismul guvernamental care aprobă medicamentele în Marea Britanie.

Medicamentul este încă evaluat de autoritățile de reglementare din SUA și Europa.

MHRA spune că tratamentul este sigur și reduce riscul de spitalizare și deces pentru pacienții cu forme ușoare până la moderate de Covid.

Sajid Javid, ministrul Sănătății, susține că aprobarea medicamentului marchează o „zi istorică pentru Marea Britanie”.

„Marea Britanie este acum prima țară din lume care a aprobat un antiviral care poate fi administrat acasă împotriva Covid-19. Este un mare pas înainte pentru cei vulnerabili și imunodeprimați, care vor putea în curând să primească soluția inovatoare”, spune el.

„Lagevrio este un nou medicament pe care trebuie să îl folosim în lupta noastră împotriva Covid. Poate fi administrat oral. Este important, deoarece înseamnă că poate fi folosit și în afara unui spital, înainte de a dezvolta o formă severă de Covid”, spune June Raine, director executiv al MHRA.

Sursa: The Telegraph

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook