Marea Britanie înregistrează cea mai mare rată de infectare de la începutul epidemiei Covid-19

Marea Britanie înregistrează cea mai mare rată de infectare de la începutul epidemiei Covid-19

Rata infectărilor cu SARS-Cov-2 a ajuns la cea mai mare cotă înregistrată de la începutul măsurătorilor, în mai 2020, potrivit unei noi analize realizate în Marea Britanie. Rezultatele studiului REACT-1 arată că situația se datorează numărului mare de infectări depistate în rândul elevilor – 1 din 17 copii a fost infectat în perioada 19 octombrie – 29 octombrie.

Cercetătorii spun că următoarele 10 zile vor fi „critice”, odată cu revenirea copiilor în școli.

La nivelul întregii țări, rata de incidență este la 1,72%, comparativ cu 0,83% în septembrie. Toate regiunile, în afară de Yorkshire și Humber, înregistrează o creștere a numărului de cazuri.

Studiul sugerează că rata de incidență a scăzut ușor la sfârșitul lui octombrie, probabil din cauza vacanței școlare. Un trend similar a fost sesizat în aceeași perioadă a anului trecut, iar numărul de cazuri a început să crească după ce vacanța s-a încheiat.

„Am observat o tendință foarte, foarte similară în aceeași perioadă a anului trecut, când incidența a scăzut pe timpul vacanței și a cunoscut o creștere după ce s-a încheiat”, spune coordonatorul studiului REACT.

„Cred că ce se va întâmpla în săptămâna care vine, în următoarele 10 zile, va fi cu adevărat critic”, avertizează el.

Sursa: Sky News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook