VIDEO| Emmanuel Macron i-a acordat Angelei Merkel „Legiunea de onoare în grad de Mare Cruce”, cea mai importantă decorație franceză

VIDEO| Emmanuel Macron i-a acordat Angelei Merkel „Legiunea de onoare în grad de Mare Cruce”, cea mai importantă decorație franceză

Cancelarul german Angela Merkel a făcut o vizită de adio țării vecine, Franța. Președintele Emmanuel Macron i-a oferit cea mai importantă decorație franceză, Legiunea de onoare în grad de Mare Cruce. Merkel a fost cancelar timp de aproape 16 ani și este ultima vizită pe care o face în Franța din această poziție.

Cele trei partide germane care formează o coaliție de guvernare spun că au ca obiectiv instalarea unui nou cancelar la începutul lui decembrie.

„Franța a învățat să vă recunoască și apoi să vă iubească”, a spus Macron, enumerând meritele cancelarului în raport cu președinții francezi cu care a colaborat de-a lungul anilor.

„Ați adus o mare contribuție la unitatea Europei, în ciuda tuturor obstacolelor”, a adăugat Macron, mulțumindu-i cancelarului pentru „tot ce l-a învățat”.

Cei doi lideri au luat cina la Château du Clos de Vougeot, monument care datează din secolul al XII-lea.

La doar o zi după ce a fost învestit în funcția de președinte, Emmanuel Macron a plecat spre Germania pentru o întrevedere cu Angela Merkel.

Sursa: Euronews

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook