Franța| Toți indicatorii epidemici cresc brusc după 30 septembrie. Oficialii nu oferă explicații

Franța| Toți indicatorii epidemici cresc brusc după 30 septembrie. Oficialii nu oferă explicații

Pe site-ul guvernamental francez, dedicat coronavirusului, avem secțiunea „indicatori”. Indicatorii, în general, sunt datele necesare pentru a controla un proces. În Franța, la nivel național, indicatorii sunt:

-rata incidenței, echivalentă cu numărul de cazuri pozitive constatate, deoarece populația este aceeași;

-rata de pozitivitate;

-calculul R, rata de transmitere a virusului.

Acești trei indicatori sunt strâns legați si sunt supuși unor erori semnificative.

Ocuparea paturilor de la reanimare

Internările la ATI cresc aproape liniar, departe de cifrele lunii martie. Și curba nu prezintă discontinuități în acest moment.

Rata de incidență

Rata de reproducere efectivă

Rata de pozitivitare RT-PCR

În celelalte trei grafice, în special rata incidenței, există o ciudățenie. Pe 30 septembrie, ne aflăm într-un punct scăzut al incidenței, iar rata R este aproape de 1 (stabilizarea epidemiei). Rata de pozitivitate s-a redus.

Și brusc, după 30, totul se deteriorează: toți cei trei indicatori încep să crească abrupt, rezultând curbe discontinue.

Un fenomen „natural” precum o epidemie nu are acest tip de discontinuitate sau trebuie explicată. Ce s-a întâmplat pe 30 septembrie?

-S-ar putea crede că suprapunerea curbelor locale decalate în timp ar produce acest fenomen. Dar o examinare rapidă a curbelor locale arată că este la fel în același timp peste tot!

-Există un subiect epidemiologic real, de tipul eventual menționat de echipa IHU Marseille, adică un virus „ascendent” care preia un virus „descendent”?

-Sau este un alt tip de răspuns al autorităților, cum ar fi o modificare a strategiei de testare, o modificare a tipului de testare sau o altă modificare în organizarea colectării și prelucrării datelor?

Cetățenii au dreptul să știe

Acești indicatori sunt singurii ușor accesibili cetățeanului obișnuit. Cu toate acestea, există un înainte și după 30 septembrie. Într-un moment în care vom solicita eforturi suplimentare și chiar vom falimenta companiile prin noi constrângeri, raportarea unor indicatori care prezintă anomalii fără să existe o explicație este ciudată.

Sursa: Contrepoints

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook