Francesca Amewudah-Rivers este hărțuită în mediul online pe motive rasiale

Francesca Amewudah-Rivers este hărțuită în mediul online pe motive rasiale
  • Abuzul online a venit după anunțarea distribuției complete a spectacolului „Romeo & Juliet”.
  • Compania va „continua să sprijine și să îi protejeze pe toți cei din compania noastră cu orice preț.”
  • Sala de repetiții pentru spectacol a fost „plină de bucurie, compasiune și bunătate.”

O companie de teatru a condamnat „barajul de abuzuri rasiale deplorabile” care a fost direcționat asupra unui membru al distribuției unei noi producții „Romeo & Juliet”, scrie The Guardian.

Într-o declarație de vineri, Compania Jamie Lloyd a spus că abuzul online „trebuie să înceteze” și că alte hărțuiri vor fi raportate. Aceastea au venit după anunțarea distribuției complete a spectacolului. Aceasta îi include pe Tom Holland și Francesca Amewudah-Rivers în rolurile Romeo și Julieta. Li se alătură Freema Agyeman, Michael Balogun, Tomiwa Edun, Mia Jerome, Daniel Quinn-Toye și Ray Sesay.

„În urma anunțului distribuției noastre pentru „Romeo & Juliet”, a existat un val de abuzuri rasiale deplorabile în mediul online îndreptate către un membru al companiei noastre”, se spune în comunicat. „Acest lucru trebuie să înceteze. Lucrăm cu un grup remarcabil de artiști. Insistăm că sunt liberi să creeze fără a se confrunta cu hărțuirea online.”

Compania, condusă de directorul Jamie Lloyd, va „continua să sprijine și să îi protejeze pe toți cei din compania noastră cu orice preț. Niciun abuz nu va fi tolerat și va fi raportat. Bullying-ul și hărțuirea nu au loc online, în industria noastră sau în comunitățile noastre mai largi.”

Sala de repetiții pentru spectacol a fost „plină de bucurie, compasiune și bunătate”, a spus compania.

A adăugat: „Sărbătorim talentul extraordinar al colaboratorilor noștri incredibili. Comunitatea „Romeo & Juliet” va continua să repete cu generozitate și dragoste și să se concentreze pe crearea producției noastre.”

„Romeo & Juliet”, despre iubiți și luptători

Piesa rulează la Duke of York’s Theatre în perioada 11 mai – 3 august. „Romeo & Juliet” este prezentată drept „o nouă viziune pulsatorie a poveștii nemuritoare a lui Shakespeare despre meșteri de cuvinte, rime, iubiți și luptători”. Este prima producție Shakespeare a lui Lloyd de când l-a pus în scenă pe „Richard III” la Studiourile Trafalgar în 2014, cu Martin Freeman în rolul principal.

Va fi primul rol major de teatru al lui Tom Holland de la debutul său în „Billy Elliot: The Musical”. Vara trecută, el a spus că ia o pauză de la actorie după ce a jucat în serialul Apple TV+ „The Crowded Room”. Este vorba despre un thriller psihologic, la a cărui producție a participat și actorul. Vedeta a devenit unul dintre cei mai cunoscuți tineri actori din Marea Britanie, dar își datorează cariera scenei.

Lloyd este cunoscut pentru că a montat versiuni îndrăznețe, conduse de megastaruri, ale unor piese clasice. Amintim de „Doctor Faustus” cu Kit Harington, „Betrayal” cu Tom Hiddleston și „The Seagull” cu Emilia Clarke. Noua sa producție a musicalului „Sunset Boulevard”, cu Nicole Scherzinger, a încheiat recent o rundă sold-out la teatrul Savoy din Londra. Piesa se mută la Broadway în septembrie.

Francesca Amewudah-Rivers abuz hărțuire online rasă

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook