FOTO. Banksy confirmă o nouă operă de artă pe o clădire din nordul Londrei

FOTO. Banksy confirmă o nouă operă de artă pe o clădire din nordul Londrei
  • Pest Control a confirmat că pictura a fost într-adevăr cea mai recentă creație a lui Banksy.
  • Artistul a făcut o postare luni în care a arătat peretele înainte și după finalizarea lucrării.
  • Jeremy Corbyn: „Banksy a venit la Islington! Ce lucrări de artă minunate, care demonstrează că există speranță pentru o lume naturală peste tot.”

Artistul Banksy a confirmat că este creatorul unei picturi murale mari cu un copac, ce transmite un mesaj despre mediu, care a apărut în nordul Londrei în weekend, scrie Sky News.

Locuitorii au spus că s-au trezit duminică cu pictura masivă pe marginea unui bloc din Hornsey Road, lângă Finsbury Park.

Pest Control, organismul oficial care autentifică munca lui Banksy, a confirmat pentru Sky News că pictura a fost într-adevăr cea mai recentă creație a lui Banksy.

Artistul a făcut o postare luni în care a arătat peretele înainte și după finalizarea lucrării. El este cunoscut pentru faptul că își împărtășește munca pe pagina sa de Instagram

Pictura este o formă verde făcută cu efect de stropire, plasată în spatele unui copac tăiat. Această formă pare că adaugă un halou de frunze ramurilor goale. Vopseaua verde se scurge pe podea, unde o figură a unei fete pictate în verde și negru privește în sus la lucrare. Ea pare să țină un pulverizator sub presiune.

Nuanța de vopsea de un verde strălucitor folosită în piesă se potrivește cu culoarea brandului Islington Council. De asemenea, pare să fie un simbol pentru Saint Patrick, care a fost duminică, 17 martie.

Ce au spus oamenii?

Amy, o localnică care locuiește în clădire, a spus că nu ar fi putut prezice niciodată că Bansky ar fi ales acel perete pentru a picta. Ea a declarat pentru Sky News: „Trăim aici de trei ani, așa că am văzut copacul așa cum era când era plin de frunze și acum a fost tăiat”. Ea l-a descris ca fiind „un copac mare de salcie” cu „straturi de frunze care se revarsă”. Ea a continuat: „Presupun că asta a încercat să surprindă cu verdele. Și apoi, cred că acum un an sau doi, l-au tăiat pentru că devenea prea mare”. Ea a descris pictura ca fiind „foarte interesantă”, adăugând: „Sunt foarte fericită pentru comunitate că s-a întâmplat ceva atât de grozav aici”.

Deputatul pentru Islington North, fostul lider laburist Jeremy Corbyn a vizitat și el locul. Acesta a postat imagini pe X scriind: „Banksy a venit la Islington! Ce lucrări de artă minunate, care demonstrează că există speranță pentru o lume naturală peste tot.”

Lidia Guerra, o altă localnică a Hornsey Road, a spus: „Felul în care a fost făcută cu vopsea pulverizată, îmi amintește de o salcie plângătoare, așa că există probabil un mesaj despre lupta naturii cu copacul mort în față. Este pur și simplu grozav – când am citit despre asta aseară, am știut că trebuie să venim să-l vedem cât mai curând posibil. Ne simțim atât de mândri să credem că a ales strada noastră”.

Opriți războiul!

Înainte de cea mai recentă creație, ultima lucrare confirmată a lui Banksy a fost un semn de oprire în Peckham, sudul Londrei cu trei drone militare pictate peste el. Opera a fost distribuită chiar înainte de Crăciun.

Cu toate acestea, lucrarea a fost înlăturată la mai puțin de o oră după ce s-a confirmat că este autentică pe rețelele sociale ale artistului. Martorii au raportat că a fost dată jos de un bărbat cu un clește.

Ulterior, doi bărbați au fost arestați sub suspiciunea de furt și daune penale.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook