Boris Becker vine la București pentru premiera documentarului „Nasty”

Boris Becker vine la București pentru premiera documentarului „Nasty”
  • Tenismenul german Boris Becker vine la București pentru a participa la premiera de gală a documentarului despre Ilie Năstase.
  • În „Nasty”, Becker vorbește la superlativ despre sportivul român.
  • Pe 16 aprilie, Becker este la premiera de la Sala Palatului alături de Năstase, Ion Țiriac sau Nadia Comăneci.

Boris Becker este așteptat la București premiera documentarului „Nasty”. Fost număr 1 în clasamentul ATP și considerat unul dintre cei mai importanți jucători de tenis ai tuturor timpurilor, Boris Becker a câștigat 64 de titluri de-a lungul carierei, dintre care 6 de Grand Slam. A fost cel mai tânăr jucător din istorie care a câștigat trofeul de la Wimbledon (la 17 ani, în 1985) și are în palmares inclusiv un aur olimpic. Năstase a jucat unul dintre ultimele meciuri din carieră cu un foarte tânăr Becker, la Monte-Carlo Masters în 1985. Pentru a juca, românul a primit atunci un wild-card de la Prințul de Monaco. Fostul tenismen a fost condamnat în 2022 la închisoare în Marea Britanie. Greșeala sa a fost că nu a declarat mai multe trofee și bunuri câștigate atunci când a cerut falimentul. Becker a ieșit din închisoare în decembrie 2022. Este este el însuși eroul unui documentar lansat la Festivalul de Film de la Berlin în 2023. În perioada 1984 – 1993, managerul lui Becker a fost Ion Țiriac. Cei doi foști campioni au și astăzi o relație foarte strânsă. Boris Becker poate fi urmărit și în trailerul oficial „Nasty”, arată un comunicat de presă.

Premiera „NASTY” are loc pe 16 aprilie

În „Nasty”, care îmbină imagini de arhivă și interviuri cu personalități marcante din lumea sportivă. Îi vezi și pe Rafael Nadal, Björn Borg, Jimmy Connors, Stan Smith sau Phil Knight (fondatorul Nike). Documentarul spune povestea carierei lui Năstase și a influenței pe care a avut-o asupra tenisului.  „Nasty” va putea fi urmărit în cinematografe începând cu 16 aprilie.

Ilie Năstase și echipa filmului vor pleca într-un turneu de promovare prin țară, care include opriri la Timișoara, Constanța, Brașov, Craiova, Cluj-Napoca, Iași, Suceava, Botoșani, Piatra Neamț, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Galați sau Brăila.

Documentarul este regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu & Tudor D Popescu și distribuit de Transilvania Film. Producătorii Nastysunt Cosmin Hodor (HDR Evolution) și Tudor Giurgiu (Libra Films), iar co-producător este Hanka Kastelicová (Vice President & Executive Producers Documentaries HBO EMEA – HBO Max).

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook