Fauci: Copiii sub 12 ani vor putea fi vaccinați anti-Covid în această toamnă

Fauci: Copiii sub 12 ani vor putea fi vaccinați anti-Covid în această toamnă

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, spune că un vaccin anti-Covid destinat copiilor cu vârsta sub 12 ani va fi disponibil în toamnă. „Cu siguranță va fi în această toamnă”, afirmă Fauci, consilier-șef pe probleme medicale al președintelui Joe Biden.

„În următoarele săptămâni, în octombrie, vom avea suficiente date legate de siguranța vaccinul Pfizer la copii, iar în ceea ce privește Moderna, informațiile vor veni, probabil, câteva săptămâni mai târziu, poate la sfârșitul lunii octombrie, început de noiembrie”.

Potrivit Insider, atât Pfizer cât și Moderna au început să înscrie copii în studiile legate de vaccinare în martie. Moderna a spus că se așteaptă să aibă date despre eficacitatea vaccinului său la copiii mici la sfârșitul toamnei sau la începutul iernii, în timp ce Pfizer plănuia să aibă datele până la sfârșitul lunii septembrie.

Probabil va dura câteva săptămâni pentru ca Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente să revizuiască datele, înainte de a lua o decizie finală privind acordarea autorizației de utilizare de urgență.

Într-un scenariu optimist, copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani ar putea fi eligibili pentru vaccinare până la sfârșitul lunii octombrie, crede fostul comisar FDA Scott Gottlieb, care face parte din consiliul de administrație al Pfizer. În același scenariu, vaccinul ar putea fi autorizat pentru utilizare la copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 5 ani până la sfârșitul lunii noiembrie.

Sursa: Business Insider

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook