Germania| Un angajat al unei benzinării a fost împușcat mortal de clientul căruia i-a cerut să poarte mască

Germania| Un angajat al unei benzinării a fost împușcat mortal de clientul căruia i-a cerut să poarte mască

Un angajat al unei benzinării din orașul Idar-Oberstein, regiunea germană Rhineland-Palatinate, și-a pierdut viața după o dispută cu un client care nu dorea să respecte măsurile anti-Covid, informează forțele de ordine. Potrivit poliției, clientul în vârstă de 49 de ani l-a împușcat pe angajat sâmbătă seară, după ce acesta i-a cerut să poarte mască.

Bărbatul a intrat în benzinărie fără să poarte masca de protecție, iar angajatul în vârstă de 20 l-a rugat să respecte normele de siguranță. Cei doi au intrat într-o dispută verbală, iar clientul a fost nevoit să plece.

Însă nu a renunțat. A revenit o oră mai târziu, de data asta cu mască pe față. Însă a dat-o jos și au început o nouă dispută. Suspectul a scos un pistol din buzunar și l-a împușcat pe tânărul angajat al benzinăriei.

Procurorul Kai Fuhrmann spune că victima a decedat în urma rănii provocate prin împușcare la nivelul capului. După incident, atacatorul a plecat pe jos.

Declarațiile suspectului

A doua zi, bărbatul s-a prezentat la secția de poliție și și-a mărturisit fapta. El le-a spus anchetatorilor că este împotriva restricțiilor și că situația epidemică l-a afectat psihic.

A mărturisit că se simte încolțit și că „nu a văzut o altă soluție” decât să dea un exemplu. Suspectul a considerat că victima „este responsabilă pentru situația de ansamblu, pentru că el aplica regulile”.

„Este de neconceput, o crimă teribilă care s-a întâmplat aici, în Idar-Oberstein”, spune primarul orașului, Frank Frühauf.

Sursa: Deutsche Welle

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook