Facebook interzice postările care afirmă că vaccinurile Covid conțin nanoparticule sau microcipuri

Facebook interzice postările care afirmă că vaccinurile Covid conțin nanoparticule sau microcipuri

Rețeaua socială precizează condițiile sale de utilizare pentru a combate informațiile false și cele care descurajează populația de a se vaccina împotriva Covid-19.

Pentru Facebook, lupta împotriva informațiilor false capătă o nouă dimensiune odată cu sosirea primelor vaccinuri împotriva Covid-19. În afară de întrebările legitime pe care și le pot pune utilizatorii de internet, platforma a văzut multe teorii ale conspirației înflorind, evocând în special prezența microcipurilor sau a nanoparticulelor în vaccinuri. Acest tip de conținut va fi șters, atât de pe Facebook, cât și de pe Instagram.

12 milioane de postări, șterse

„Având în vedere că vaccinurile împotriva Covid-19 vor fi disponibile în curând la nivel mondial, Facebook anunță că va începe în următoarele săptămâni să elimine afirmațiile false referitoare la aceste vaccinuri, informații care au fost respinse de experți din sănătate publică pentru Facebook și Instagram”, spune compania, care precizează că a șters 12 milioane de postări false referitoare la pandemie între martie și octombrie 2020.

În opinia Facebook, postările false despre Covid-19 sunt „susceptibile de a provoca daune fizice iminente”.

De acum înainte, Facebook va interzice orice postare care inventează de la zero componente care nu sunt „pe lista oficială a ingredientelor vaccinului”, precum și „afirmații false cu privire la siguranța, eficacitatea, ingredientele sau efectele secundare ale vaccinurilor”.

„Facebook va elimina afirmațiile false care susțin că vaccinurile Covid-19 conțin microcipuri”, a spus compania. „Facebook va elimina, de asemenea, teoriile conspiraționiste referitoare la vaccinurile Covid-19, cunoscute astăzi ca fiind false, cum ar fi cele care indică faptul că anumite persoane au fost folosite fără consimțământul lor pentru a testa vaccinul”.

În octombrie, Facebook anunțase deja că refuză orice postare care îi descurajează pe utilizatorii săi să se vaccineze.

La începutul lunii noiembrie, concurenta unui reality-show, Sophie Laune (care a adoptat pseudonimul Kim Glow), urmată de un milion de adepți pe Instagram, a postat un videoclip care menționează injectarea de nanoparticule prin vaccinuri, „care lucrează cu 5G”.

Sursa: BFMTV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook