Doi înalți oficiali ai FDA demisionează din cauza dezacordului cu Casa Albă privind administrarea dozei trei a vaccinului anti-Covid

Doi înalți oficiali ai FDA demisionează din cauza dezacordului cu Casa Albă privind administrarea dozei trei a vaccinului anti-Covid

Doi înalți oficiali ai Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) își dau demisia din cauza unui dezacord cu Casa Albă în legătură cu administrarea celei de-a treia doze a vaccinului anti-Covid. FDA spune că Marion Gruber, directorul Biroului de cercetare și revizuire a vaccinurilor al agenției, și directorul adjunct al FDA, Phil Krause, vor pleca în octombrie, respectiv noiembrie.

Cei doi sunt frustrați de faptul că CDC și Comitetul consultativ pentru practicile de imunizare (ACIP) au luat deciziile care ar trebui să intre în responsabilitatea FDA, raportează publicația de biotehnologie Endpoint News, citând un fost lider al FDA.

Sursa a declarat că Gruber și Krause au decis în cele din urmă să demisioneze după ce administrația Biden a continuat cu un program de rapel care începe pe 20 septembrie – fără aprobarea FDA.

La începutul lunii, președintele Biden spunea că planul este ca fiecare adult să primească o a treia doză la opt luni după ce a primit-o pe cea de-a doua.

Decizia Casei Albe vine în contextul răspândirii rapide a variantei Delta.

SUA au atins un nou record privind spitalizările, cu o medie zilnică de 100.000. Este pentru prima dată când se atinge din nou acest prag, după vârful din iarnă, raportează The New York Times.

Sursa: Fox Business

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook