Curentul anti-rasist „woke” promovează, de fapt, ura rasială împotriva albilor

Curentul anti-rasist „woke” promovează, de fapt, ura rasială împotriva albilor
de Aurélien Marq, pentru Caseur

„Anti-rasismul decolonial progresiv”, cu alte cuvinte de cei din curentul „woke”, care în realitate nu este, de fapt, anti-rasist deoarece îi urăște laolaltă pe toți albii doar din cauza etniei lor, nu are nimic progresist, deoarece este doar un tribalism primitiv amestecat cu supremație rasială și nu are nimic decolonial, deoarece vrea colonizarea și exploatarea Occidentului de către „rasializați”.

Nu cu mult timp în urmă, un cont de Twitter care se declara un susținător al intersecționalității și al convergenței luptelor, fără a uita „feminismul queer”, a distribuit un chestionar menit să vă evalueze participarea (conștientă sau nu) la „supremația albă”. Rezultatele sunt edificatoare.

În cel mai bun caz: «Ești pe drumul cel bun pentru a deveni un aliat al oamenilor « rasiali » (de culoare), dar mai este încă mult de lucru pentru a le face dreptate.»

Și în cel mai rău caz: „Te afli în confortul ignoranței de a fi alb(ă).  Va trebui să te reeduci de la A la Z. În cele din urmă veți înțelege că viața oamenilor negri contează, pentru că  noi o vom afirma tare și clar până când vă vom schimba sau veți dispărea.”

Conform acestei mișcări, desigur, nu e posibil să nu ai nimic să-ți reproșezi. În cel mai bun caz, nu faci suficient, ci ești doar „pe drumul cel bun”. În cel mai rău caz, nici măcar nu ești conștient de faptul că ești alb și, în această situație, este de neconceput să consideri că „viața negrilor contează” (pentru că, fără îndoială, dacă consideri că viața unei persoane contează indiferent de culoarea pielii… nu e de ajuns, dacă nu pui viețile celor de culoare mai presus de toate celelalte) și trebuie să te „reeduci de la A la Z” sau să dispari.

„Testul” delirant menționat mai sus este opera lui Reshmi Dutt-Ballerstadt, care nu disprețuiește umorul, dar nici-și ascunde poziția ideologică. Este aceeași idee cu a unei „educatoare” americane, care afirmă că îndoctrinarea permanentă „anti-rasistă” este „singura modalitate de a menține copiii albi suficient de umani”.

Aceeași „educatoare” răspunde la întrebarea: „Au făcut vreodată europenii ceva bun?

”În esență, nu. Și copiii trebuie să își asume responsabilitatea pentru acțiunile strămoșilor lor.”

Trebuie să credem că, în ochii ei, abolirea sclaviei nu este un lucru bun, nici descoperirea energiei electrice sau a vaccinării.

Să remarcăm, în treacăt, că referirea la „strămoși” dovedește în mod clar ipocrizia celor care, aici, se apără împotriva acuzațiilor de rasism, spunând că „albii” nu sunt cu adevărat „albi” , întrucât ar fi vorba de „rasă socială” și nu de „rasă biologică”.

Civilizație vs. Tribalism

Noi, europenii, suntem moștenitorii lui Isocrate, Alexandru, Cezarilor și creștinătății și nu ne uităm la culoarea pielii noastre, ci o acceptăm ca parte a propriei noastre persoane. „Woke-iștii” sunt liberi să refuze pactul civilizational, dar atunci locul lor nu este la noi și nici pe continentul nostru: se duc să trăiască acolo unde tribalismul este norma – și dacă America continuă să le valideze gândirea, odată cu puritanismul lor și cultul banilor, prăbușirea ei nu va fi o mare pierdere pentru restul lumii.

Helen Pluckrose și James Lindsay au demonstrat acest lucru printr-un experiment simplu: rescrierea unor pasaje din Mein Kampf prin simpla schimbare a cuvântului „evrei” în „albi” a fost foarte bine primită în comunitatea „woke”.

Și asemănarea, în opinia mea, este și mai izbitoare cu ura comunistă față de „burghezi” și mai ales cu retorica unui Georg Lukács, a cărui satisfacție față de crimele în masă ale comunismului nu este o coincidență. Înlocuiți „burghezii” cu „albi” și „proletari” în scrierile lui Lukács și veți obține un „wokism” pur din punct de vedere chimic.

Știm ce a făcut ideologia Mein Kampf evreilor. Știm ce a făcut comunismul celor pe care i-a numit „burghezi”. Să nu ne prefacem că ignorăm ceea ce intenționează să facă albilor așa-numitul „anti-rasism decolonial progresist”. Și să nu așteptăm până când este prea târziu să luptăm împotriva acestei ideologii oriunde apare.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook