Focar Covid pe nava de croazieră Carnival. 27 de infectați, toți complet vaccinați

Focar Covid pe nava de croazieră Carnival. 27 de infectați, toți complet vaccinați

27 de cetățeni care se află la bordul vasului de croazieră Carnival Vista au fost testați pozitiv pentru Covid chiar înainte de a face o oprire în Belize City, potrivit Belize Tourism Board. Printre cei infectați se numără 26 de membri ai echipajului și un pasager al navei care are un echipaj format din aproximativ 1.400 de oameni și transportă aproape 3.000 de pasageri. Carnival Vista a ajuns miercuri în Belize. 

Toate cele 27 de persoane infectate sunt complet vaccinate și sunt asimptomatice sau au dezvoltat simptome ușoare. Se află acum în izolare.

99,98% dintre membrii echipajului sunt complet vaccinați, la fel și 96,5% dintre pasageri.

The Washington Post scrie că vasul de croazieră, care plecase din Galveston, Texas, a raportat săptămâna trecută că are persoane infectate la bord, dar nu a dat mai multe detalii la acel moment.

Operatorul navei Carnival solicită tuturor pasagerilor să fie complet vaccinați, cu excepția copiilor și a persoanelor care au scutire medicală.

Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor spune că investighează incidentul de pe Carnival Vista și că nava rămâne sub observație.

Sursa: Bloomberg

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook