Curăță după Trump| 500.000 de dolari pentru dezinfectarea Casei Albe, înainte de sosirea lui Biden

Curăță după Trump| 500.000 de dolari pentru dezinfectarea Casei Albe, înainte de sosirea lui Biden

Miercuri, 20 ianuarie, americanii și lumea vor fi cu ochii ațintiți asupra depunerii jurământului celui de-al 46-lea președinte al Statelor Unite, Joe Biden. Un alt proces, extrem de minuțios, va avea loc în culise. În doar cinci ore de la plecarea lui Donald Trump, reședința prezidențială va fi curățată cu mare atenție.

Este un lucru obișnuit la fiecare patru sau opt ani, când o familie se mută și cealaltă îi ia locul. Însă anul acesta, din cauza coronavirusului, cei 90 de angajați vor avea dificultăți. Dovadă este suma estimată: 500.000 de dolari, potrivit CNN.

Potrivit unui oficial de la Casa Albă, curățenia ar trebui să fie „mai profundă și mai completă”, poate și din cauza comportamentului lui Donald Trump „care a continuat să minimizeze criza sănătății din ultimele luni și nu a respectat întotdeauna protocolul de sănătate, organizând mai multe întâlniri, în timpul cărora mulți oameni nu purtau măști”. În total, de când președintele SUA și soția sa, Melania, au fost infectați, în octombrie, cel puțin 36 de membri ai Casei Albe au contractat coronavirusul.

Prevenția este luată foarte în serios de cei din jurul lui Joe Biden, care tocmai a împlinit 78 de ani. Atât de mult încât unii dintre consilierii săi ar fi de parere ca „președintele ales să nu se mute pe 20 ianuarie și să rămână la Blair House, pensiunea din apropiere unde a petrecut împreună cu familia seara marți”, relatează New York Times.

5000 de metri pătrați

Între timp, toate suprafețele Casei Albe, de peste 5.000 de metri pătrați, vor fi curățate atent. Deși SARS-Cov-2 supraviețuiește în afara corpului pentru o perioadă limitată de timp (28 de zile pe anumite suprafețe, cum ar fi plasticul), este de înțeles că Joe Biden, familia și personalul său vor să se asigure că reședința a fost complet dezinfectată înainte de mutare.

Covoarele și perdelele, dacă sunt păstrate, vor fi curățate temeinic. Vaporizatoare si produse de curățare vor fi folosite în cele 132 de camere ale reședinței prezidențiale, sau în cele „16 dormitoare, 35 băi – pe șase niveluri ale reședinței – 412 uși, 147 ferestre, 28 șeminee, opt scări și cel puțin trei lifturi”, a declarat oficialul Casei Albe pentru CNN.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook