Covid-19 | Trump amenință cu oprirea finanțării școlilor care refuză redeschiderea

Covid-19 | Trump amenință cu oprirea finanțării școlilor care refuză redeschiderea

Într-unul dintre tweeturile sale, Donald Trump a avertizat școlile din Statele Unite care vor rămâne închise că li se va opri finanțarea.

„În Germania, Danemarca, Norvegia, Suedia și multe alte țări, școlile sunt deschise FĂRĂ PROBLEME”, a scris președintele. „Democrații cred că ar fi rău din punct de vedere politic să aibă școlile deschise înainte de alegerile din noiembrie, dar este important pentru copii și familii. Am putea să le taiem fondurile dacă nu redeschid!”.

Donald Trump se află în campanie pentru a fi reales și face eforturi pentru o repornire a țării, deși pandemia nu este sub control.

Cu peste 130.000 de victime, Statele Unite sunt cea mai îndoliată țară din lume și se confruntă cu focare în sud și vest. Au depășit trei milioane de cazuri.

Tot în domeniul educației, Donald Trump a stârnit o altă dispută la începutul acestei săptămâni, hotărând revocarea vizelor pentru studenții străini ale căror cursuri vor rămâne virtuale la începutul noului an școlar.

Președintele american a atacat cu violență prestigioasa Harvard University, descriind drept „ridicolă” decizia de a menține toate cursurile online, din cauza pandemiei.

Universitățile Harvard și Institutul Tehnologic din Massachusetts (MIT) au răspuns miercuri solicitând unei instanțe federale să blocheze decizia guvernului.

„Vom apăra acest caz cu determinare pentru a permite studenților noștri străini – și studenților străini de la toate universitățile din țară – să își continue studiile fără a risca expulzarea”, a declarat președintele Harvard, Lawrence Bacow, într-un tweet care anunță această acțiune.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook