Covid-19 provine din laboratorul din Wuhan. Un virusolog chinez susține că are dovezi

Covid-19 provine din laboratorul din Wuhan. Un virusolog chinez susține că are dovezi

Virusologul chinez Li-Meng Yan promite că va publica dovezi științifice care arată că SARS-Cov-2 provine dintr-un laborator din Wuhan.

Potrivit acesteia, teoria pieței animalelor este doar un mit care servește drept acoperire pentru guvernul chinez. „Declarația lui Li-Meng Yan nu are nicio bază științifică și se bazează exclusiv pe zvonuri”, a răspuns universitatea pentru care a lucrat virusologul.

„Piața animalelor este doar un paravan, acest virus nu apare în mod natural”, a spus Yan în timpul emisiunii britanice „Loose Women”. Virusul s-a născut „într-un laborator din Wuhan controlat de guvernul chinez”, afirmă ea.

Pentru a-și demonstra afirmațiile, virusologul chinez lucrează la un raport științific într-o locație secretă. Acest raport va putea fi citit de toată lumea, „chiar și de cei care nu au pregătire în biologie”. Este esențial să cunoaștem originea noului coronavirus SARS-CoV-2, subliniază Yan. „Altfel, nu vom reuși niciodată să-l învingem”.

Dovada științifică a faptului că virusul provine dintr-un laborator nu va fi niciodată disponibilă, conform Comisiei Naționale de Sănătate din China. „De îndată ce au existat cazuri în Wuhan, China a făcut totul pentru a opri răspândirea virusului”, au spus ei într-un comunicat. „În plus, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat în repetate rânduri că nu există dovezi că virusul ar fi venit dintr-un laborator”.

Cercetări asupra SARS

Yan a lucrat mai întâi ca virusolog și imunolog la Școala de Sănătate Publică din Hong Kong. Prin cercetarea asupra virusului SARS pe care a realizat-o acolo, a reușit să salveze vieți, explică ea. Dar sefii au ignorat descoperirile ei și chiar au încercat să o reducă la tăcere. Între timp, ea a fugit în Statele Unite, unde se ascunde de autoritățile chineze. Îi este frică de consecințele declarației sale, dar spune că ar fi regretat ​​dacă ar fi tăcut.

Între timp, universitatea în care a lucrat Yan a reacționat și a clarificat că aceasta este cercetător postdoctoral. Potrivit profesorului care i-a supravegheat cercetările, nu a avut nimic de-a face cu studiile privind transmiterea virusului de la om la om, astfel că nu ar fi putut găsi o soluție de a salva vieți. „Alți oameni de știință nu au găsit dovezi cum că virusul este creat de om”, a adăugat el.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook