Coronavirusul duce la pierderea memoriei, susțin cercetătorii britanici

Coronavirusul duce la pierderea memoriei, susțin cercetătorii britanici

Cunoșteam simptome ca pierderea mirosului sau a gustului, oboseala sau durerile. Dar coronavirusul poate cauza declin cognitiv, sau chiar pierdere de memorie pe termen lung. În orice caz, asta susține revista științifică britanică LabRoots.

Publicația detaliază această teză reamintind modul în care sistemul imunitar este afectat de virus. Există celule neuroimune în sistemul imunitar care sunt localizate acolo unde se realizează conexiuni între diferite celule ale creierului. Aceste celule, numite și sinapse, joacă un rol major în formarea memoriei.

Pacienții cardiaci cu probleme

Când acestea sunt activate de Covid-19, pot apărea modificari care, în timp, afectează capacitatea unei persoane de a forma amintiri.

Pe scurt, noul coronavirus ar putea cauza modificări pe termen lung privind modul în care se formează răspunsul imun în creier. Modificări care, prin urmare, pot duce la o scădere a memoriei odată cu vârsta. Sau mai grav, boala Alzheimer.

Cu toate acestea, nu e dovedit că virusul care cauzeaza Covid-19 functioneaza în acest fel. Dar este cazul multor pacienți care, de exemplu, s-au recuperat după un atac de cord. Și se știe că persoanele cu afecțiuni cardiace sunt mai susceptibile de a fi infectate.

Dar numai studiile mai aprofundate ar putea confirma această legătură între boală și pierderea memoriei.

Sursa: CNEWS

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook