Cine primește cu prioritate vaccinul împotriva COVID 19?

Cine primește cu prioritate vaccinul împotriva COVID 19?

In Franța a fost făcută publică strategia de vaccinare care ar putea fi pusă în practică odată ce vaccinul va fi disponibil.
Această notificare făcută publică vineri, 24 iulie, enumeră populațiile care vor avea prioritate în ziua în care se va dezvolta un vaccin împotriva coronavirusului.
Deși cercetările privind dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului nu s-au încheiat încă autoritățile franceze se gândesc deja cine sunt cei care il vor face primii.
Pe 9 iulie Consiliul științific a înaintat guvernului un raport cu privire la strategia de vaccinare. Acest document a fost făcut public azi.
In cele 24 de pagini care alcătuiesc avizul, există o listă a segmentelor de populație care ar trebui să primească cu prioritate vaccinul.

Populațiile considerate prioritare:

Populații cu risc de expunere profesională
Cele trei comisii sunt de acord asupra unui lucru: anumite populații sunt mai expuse la coronavirus din cauza muncii lor. Astfel că, va fi necesar să le fie oferit vaccinul cu prioritate. Cu toate acestea, printre acesti aproape șapte milioane de oameni, un grup este chiar mai prioritar decât celelalte: personalul medical.
Astfel, în document se recomandă ca mai întâi să fie vaccinați 1,8 milioane de persoane angajate în sistemul medical. Acești lucrează în contact direct cu pacienții posibil infectați, sau cu pacienți extrem de vulnerabili (medici de urgență, personal medical de urgență, indiferent dacă sunt infirmieri sau lucrători pe ambulanțe, fie că lucrează în terapie intensivă sau intră în contact cu populațiile cele mai vulnerabile (personal de îngrijire din cămine de bătâni, specialiști în geriatrie etc.).
Urmează angajații care sunt în contact strâns cu populația : Profesori, funcționari publici, vânzatori sau lucrători în transportul public. Această categorie include, de asemenea, angajații care lucrează într-un mediu închis cu risc (abatoare, șoferi de taxi, angajați pe nave de croazieră etc.), precum și lucrători în spații închise (lucrători migranți și în special angajați în șantiere).
Persoanele cu risc din cauza vârstei sau a stării de sănătate
Persoanele în vârstă de peste 65 de ani.
Tot în această a doua categorie de persoane vulnerabile intra si persoanele obeze, diabetici, care suferă de patologii cardiovasculare sau chiar hipertensiune arterială.
Același lucru pentru cei cu alte comorbidități cronice, cum ar fi cancerul, demența, anumite boli genetice, în special cele respiratorii și neuromusculare, imunodeficiența, boala renală cronică, etc.
Persoanele care trăiesc în situații foarte precare (persoane fără adapost etc)
„Condițiile din locuinte sau de cazare, precaritatea resurselor sau chiar accesul limitat la informațiile de sănătate expun persoanele fără adăpost la un risc mai mare de contaminare”.

Populațiile considerate a doua prioritate:

Populația care locuieste in teritoriile de peste ocean. Potrivit Consiliului știintific acesteia ar fi expuși în mod special, indiferent dacă sunt în Guadelupa, Martinica, Guyana, Reuniunea, Mayotte, Polinezia Franceză sau Noua Caledonie.
Persoanele care locuiesc în unități închise cu risc crescut de transmitere: deținuți, persoane din unitățile pentru persoanele cu dizabilități și spitale psihiatrice au fost identificate în anunțul făcut public vineri.

Mai multe detalii aici

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook