China interzice televiziunilor să difuzeze „bărbați efeminați” și „influenceri vulgari”

China interzice televiziunilor să difuzeze „bărbați efeminați” și „influenceri vulgari”

Beijingul caută să cosmetizeze un sector marcat în ultimele luni de o serie de scandaluri care au culminat cu arestarea în august a starului Kris Wu, suspectat de viol. Recent, actrița Zheng Shuang a fost amendată cu 39 de milioane de euro pentru evaziune fiscală.

Programe foarte criticate

Reality-show-urile care permit spectatorilor să voteze pentru candidatul preferat sunt foarte populare în China. Dar sunt, de asemenea, criticate pe scară largă pentru influența lor dăunătoare, care îi împinge pe unii fani la un comportament irațional.

Împiedică „idolatria”

„Canalele de televiziune și platformele online nu ar trebui să mai difuzeze programe care promovează idolatria și emisiunile de tele-realitate”, transmite Administrația Națională a Televiziunii și Radio-ului.

Interzice bărbații „efeminați”

Autoritatea de reglementare solicită, de asemenea, stabilirea unor criterii de frumusețe „corecte” – interzicerea bărbaților „efeminați” și „influencerilor vulgari”. Este necesar să se consolideze și „să se promoveze energic excelența culturii tradiționale chineze […] și a culturii socialiste avansate”. Confruntat cu o scădere a natalității din țară, Beijingul critică aspectul efeminat al anumitor vedete, inspirat de vedetele pop coreene. Săptămâna trecută, serviciul video online iQiyi, echivalentul chinezesc al Netflix, a anulat reality show-urile.

Regulatorul de internet (CAC) a publicat, de asemenea, noi reguli, impunând un control mai strict al agenților vedetelor și fan cluburilor pentru a preveni practicile „haotice” din media, în special anumite operațiuni de marketing sau consumerism exacerbat. Unele programe de reality show îi îndeamnă pe spectatori să cumpere produse de la partenerii emisiunii înainte de a putea vota pentru candidatul lor preferat.

Sursa: 7sur7

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook