China| 7 cazuri Covid depistate pe aeroportul din Shanghai, 18.000 de teste în câteva ore

China| 7 cazuri Covid depistate pe aeroportul din Shanghai, 18.000 de teste în câteva ore

Începând cu 9 noiembrie, au fost detectate șapte cazuri de coronavirus la o companie de transport de marfă de pe aeroportul Shanghai Pudong. Autoritățile au organizat teste în noaptea de duminică spre luni, pentru cele 17.719 de persoane care lucrează în aeroport, cu ajutorul a 240 de lucrători din domeniul sănătății și 300 de angajați.

Cetățenii care se aflau în aeroport s-au îmbulzit inițial spre ieșire, dar au fost reținuți și testați.

Luni dimineață, totul era în regulă, iar aeroportul funcționa normal, conform Global Times.

A fost detectat doar un caz suplimentar. Un angajat al firmei de transport de marfă care lucrează pentru Federal Express. Pentru primele două cazuri, descoperite pe 9 și 10 noiembrie, analizele genetice au arătat că tulpina în cauză era similară cu tulpina virală din America de Nord, indicând că sursa infecției a fost probabil importată.

Experții observă că ceea ce s-a întâmplat la Aeroportul Pudong reflectă viteza Chinei atunci când vine vorba de a face față focarului de COVID-19. Dar acest caz ilustrează, de asemenea, riscurile în creștere pe care le prezintă produsele congelate importate din străinătate, în special în orașele portuare sau în aeroporturile mari, cu trafic internațional intens, precum Shanghai.

Sursa: Atlantico

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook