Bill Gates și-a anulat planurile de sărbători. „Omicron se răspândește mai repede decât orice alt virus din istorie”

Bill Gates și-a anulat planurile de sărbători. „Omicron se răspândește mai repede decât orice alt virus din istorie”

Miliardarul Bill Gates face pe Twitter analiza actualei crize de sănătate și își dezvăluie planurile pentru următoarea perioadă. Mai mulți prieteni de-ai săi sunt infectați cu varianta Omicron, spune el, iar sărbătorile vor arăta ușor diferit față de cum și-a propus inițial.

„Chiar când părea că viața revine la normal, am putea intra în cea mai grea parte a pandemiei. Omicron ne va lovi pe toți. Prieteni apropiați de-ai mei sunt infectați, iar eu mi-am anulat aproape toate planurile de vacanță”, scrie el pe Twitter.

„Omicron se răspândește mai repede decât orice alt virus din istorie. Curând va ajunge în toate țările din lume”, susține Gates.

„Chiar dacă este de două ori mai puțin periculoasă decât Delta, va fi cel mai grav focar pe care l-am avut până acum, pentru că este mult mai transmisibilă”, crede el.

Și-a încurajat urmăritorii să poarte în continuare măști, să evite adunările mari la interior și să se vaccineze.

„Vaccinurile au rolul de a preveni formele severe ale bolii sau decesele. Și funcționează bine.”

Co-fondatorul Microsoft crede că prima parte a anului 2022 va fi dificilă, dar valul ar putea dispărea în trei luni, deoarece Omicron avansează cu rapiditate.

„Aceste câteva luni ar putea fi dificile, dar consider că, dacă luăm deciziile potrivite, pandemie s-ar putea încheia în 2022.  Nu va fi așa pentru totdeauna”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook