Israelul începe campania de vaccinare cu a patra doză a vaccinului anti-Covid. Medicii și vârstnicii sunt eligibili în prima etapă

Israelul începe campania de vaccinare cu a patra doză a vaccinului anti-Covid. Medicii și vârstnicii sunt eligibili în prima etapă

Echipa de gestionare a crizei Covid din Israel recomandă o a patra doză a vaccinului anti-Covid pentru persoanele peste 60 de ani și pentru medici, transmite Ministerul Sănătății. Rapelul va fi administrat la patru luni de la doza trei. Premierul Naftali Bennett a lăudat poziția comitetului, despre care spune că „ne va ajuta să învingem varianta Omicron, care mătură întreaga lume”.

El a subliniat că Israel a fost prima țară din lume care a început administrarea dozei trei și va da tonul și pentru a patra doză.

„O nouă doză pentru persoanele peste 60 de ani și pentru medicii de toate vârstele. Asta este prioritatea noastră împotriva Omicron: să-i protejăm pe cei vulnerabili și pe medici”, spune ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz.

„Nu trebuie să aștepți. Vaccinează-te”, adaugă el.

Campania de vaccinare cu a patra doză va începe imediat, transmite cabinetul premierului Bennett.

Mai mult de 150 de cazuri provocate de Omicron au fost depistate în Israel în ziua precedentă, iar numărul zilnic de cazuri Covid ating niveluri care nu au mai fost întâlnite din octombrie.

Sursa: Jerusalem Post

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook