Anthony Fauci: Răspândirea Omicron este fără precedent. Numărul de cazuri se dublează la fiecare două-trei zile

Anthony Fauci: Răspândirea Omicron este fără precedent. Numărul de cazuri se dublează la fiecare două-trei zile

„Este extrem de neobișnuit”, spune imunologul sef al Statelor Unite. „Este un timp de dublare de două până la trei zile, mai aproape de două zile. Ceea ce înseamnă că, dacă inițial câteva procente din cazurile Covid sunt provocate de Omicron, faci calculul și dublezi asta la fiecare două zile, nu este surprinzător că în urmă cu doar o săptămână sau două aveam doar 8% până la 10%, iar acum 73% dintre toate testele pozitive sunt provocate de Omicron. Este fără precedent în ceea ce privește rapiditatea cu care se răspândește un virus”.

„Este o chestiune de timp, în câteva săptămâni vom vedem un declin rapid”, spune el. „La asta sperăm.”

„Când ai ceva care avansează atât de repede, de multe ori se produce și reversul. Aproape toată lumea se va infecta – în special cei nevaccinați – sau se va vaccina”, spune el. „Iar persoanele vaccinate fie vor fi protejate, fie, dacă se infectează, vor dezvolta o formă destul de ușoară a bolii.”

Fauci consideră că adunările de familie sunt sigure atunci când toți participanții sunt vaccinați.

„Când ai un cadru familial, de exemplu părinți, bunici, copii, care sunt vaccinați, ar trebui să ai sărbători plăcute în propria casă. Dar va trebui să stai departe de adunări mari în spații publice interioare, unde nu cunoști statutul de vaccinare a celor din jurul tău. Ar fi destul de riscant”.

Sursa: ABC News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook