#BabyGate: în ce au transformat protestatarii gardul lui Trump

de Alexandru Anghel

#BabyGate și #BunkerBoy au fost hashtagurile în trend weekend-ul ăsta pe rețelele sociale, după ce președintele Statelor Unite s-a înconjurat de garduri la Casa Albă. Trump a făcut și o vizită în bunker săptămâna trecută, când protestele s-au aprins în Washington DC, apelând la toate metodele de protecție pe care le are la dispoziție.

Americanii cred că măsurile sunt exagerate, peste toate straturile puternice de securitate care există deja acolo. Poze cu gardul negru și hidos care înconjoară mai nou reședința lui Trump au fost transformate în meme-uri, acompaniate de hashtaguri precum #BabyGate, #BabyTrump sau #PresidentChicken.

Pentru că nu-și mai pot spune ofurile direct în fața Casei Albe, protestatarii au transformat gardul proaspăt instalat într-un fel de instalație de artă. Mesaje de protest, desene, afișe și o listă lungă cu numele bărbaților și femeilor de culoare care și-au pierdut viața în mâinile forțelor de ordine se întind acum pe toată suprafața gardului.

Utilizatorul Twitter @AndreaJunker spune că “Bărbatul care crede că purtatul măștii îl face să pară slab ridică acum un #BabyGate în jurul său.”

Un alt utlizator, @HoarseWhisperer, râde că „nimic nu arată mai multă putere ca ridicatul unui țarc în jurul casei tale”.

Tump a fost criticat și pentru excursia sa în bunker, în urma căreia artista Courtney Jaye a făcut și un cântec, numit „Bunker Boy„.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook