Anthony Fauci solicită Chinei dosarele medicale ale angajaților laboratorului din Wuhan

Anthony Fauci solicită Chinei dosarele medicale ale angajaților laboratorului din Wuhan

Expertul american în boli infecțioase Anthony Fauci solicită Chinei acces la dosarele medicale a nouă angajați ai laboratorului din Wuhan, ale căror date pot oferi indicii importante privind originea SARS-Cov-2.

„Aș vrea să văd dosarele medicale, inclusiv ale celor trei persoane care au fost bolnave în 2019. Au fost cu adevărat bolnave și dacă au fost, ce a determinat afecțiunea?”, spune Fauci, potrivit Financial Times.

Dezbaterile privind originea coronavirusului sunt aprinse, iar agențiile de securitate din SUA investighează cazul celor trei cercetători chinezi care au fost grav bolnavi în 2019, cu o lună înainte de izbucnirea pandemiei.

Oficialii chinezi resping ferm ipoteza unei scurgeri de laborator, argumentând că virusul era deja în circulație în alte regiuni atunci când au apărut primele cazuri din Wuhan, ba chiar ar fi putut intra în China pe căi comerciale, din alte state.

Financial Times scrie că Fauci continuă să creadă că virusul a fost transmis de la animale la om, subliniind că și în situația în care cercetătorii din Wuhan ar fi avut Covid, ei ar fi putut fi infectați pe alte căi.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook