Infectarea cu SARS-Cov-2 reduce substanțial riscul de a contracta din nou virusul în următoarele 10 luni

Infectarea cu SARS-Cov-2 reduce substanțial riscul de a contracta din nou virusul în următoarele 10 luni

Persoanele care s-au vindecat de Covid prezintă un risc scăzut de a contracta din nou virusul SARS-Cov-2 în următoarele 10 luni, potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință de la University College London (UCL), care au analizat evoluția stării de sănătate a rezidenților și angajaților din azilurile de bătrâni.

Rezultatele studiului publicat în The Lancet arată că vârstnicii anterior infectați cu SARS-Cov-2 prezintă un risc cu 85% mai scăzut de a se reinfecta.

În privința angajaților, riscul a fost mai mic cu 60%.

„Vestea că o infectare naturală te protejează împotriva unei reinfectări este una extrem de bună. Riscul de a fi infecta de două ori pare să fie foarte mic”, spune coordonatorul studiului, Maria Krutikov.

„Faptul că o infectare anterioară oferă un nivel ridicat de protecție rezidenților caselor de bătrâni este reconfortant, având în vedere că au existat temeri în privința acestei grupe de vârstă”.

Studiul a analizat datele provenite de la 682 de rezidenți și 1.429 de angajați ai caselor de bătrâni. Testele derulate în iunie-iulie 2020 au arătat că o treime dintre participanți aveau anticorpi specifici coronavirusului.

Cei vaccinați nu au fost luați în calcul, cercetătorii își propun să analizeze eficiența serurilor anti-Covid într-un studiu separat.

Alexander Edwards, profesor la University of Reading, care nu a fost implicat în cercetare, spune că există încă multe incertitudini privind durata protecției după infectare.

„Reinfectări există – deci protecția nu este completă. Ne așteptăm ca o infectare anterioară să ofere protecție împotriva formelor grave, dar nu avem încă suficiente date”, atenționează Edwards.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook