Anglia| Pacienți trecuți pe listele victimelor Covid, chiar dacă au fost tratați și eliberați din spital, iar cauza decesului a fost alta

Anglia| Pacienți trecuți pe listele victimelor Covid, chiar dacă au fost tratați și eliberați din spital, iar cauza decesului a fost alta

Bilanțul victimelor Covid-19 din Anglia pare a fi mai mic decât a fost prezentat. Un studiu realizat de Universitatea din Oxford a evidențiat o posibilă supraevaluare a numărului de victime ale noului coronavirus în afara mediului spitalicesc din Anglia.

Cu 45.000 de decese, Marea Britanie este țara cea mai afectată din Europa, iar gestionarea crizei de către guvernul lui Boris Johnson este puternic criticată. O posibilă eroare a fost evocată de Universitatea din Oxford într-un studiu intitulat “De ce nimeni nu se vindecă vreodata de Covid-19 in Anglia” („Why No One Can Ever Cure Covid-19 in England – An Anomaly Statistical”.)

„Conform metodei utilizate de Public Health England, „un pacient care a fost pozitiv, dar a fost tratat cu succes și a fost capabil să iasă din spital, va fi socotit că a murit de Covid, chiar dacă a avut a avut un atac de cord sau a fost călcat de un autobuz trei luni mai târziu.”

Eroare statistică?

Când un pacient moare, registrul central al NHS, serviciul public de sănătate britanic, primeste o înștiințare. Lista tuturor cazurilor confirmate este revizuită zilnic pentru a verifica dacă au murit pacienți. Așadar, se pare că Public Health England (PHE) verifică în mod regulat lista persoanelor care au fost testate pozitiv pentru a vedea dacă mai sunt în viață.

PHE nu pare să țină cont de data rezultatului testului Covid și nici de faptul că persoana a fost tratată cu succes și externată din spital. Oricine a testat pozitiv pentru Covid, dar ulterior a decedat, indiferent de cauză, este inclus în cifrele de deces ale Covid din PHE „, se arată în studiu.

Cercetătorii subliniază că este timpul să „reparăm această eroare statistică care duce la o exagerare excesivă a deceselor asociate cu Covid” și propune ca, în afara mediului spitalicesc, să se mențină doar decesele care ar avea loc la 21 de zile de la un test pozitiv.

Autorii studiului:

Prof. Yoon K Loke – profesor de medicină și farmacologie, Școala Medicală Norwich, Universitatea din Anglia de Est

Carl Heneghan – profesor de medicină bazată pe dovezi și director de studii pentru Evidence-Based Health Care Programmes 

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook