America a depășit China privind numărul de infectări. Ce au discutat telefonic președinții celor două tări

America a depășit China privind numărul de infectări. Ce au discutat telefonic președinții celor două tări

Noul epicentru al pandemiei se află în SUA. La acest moment sunt înregistrate 85,604 cazuri în America, cifra din China indicând 81,340, potrivit Worldometers.

China a impus măsuri stricte de prevenție și a reușit să încetinească  răspândirea la sfârșitul lunii februarie, câtă vreme președintele american Donald Trump nu a luat în serios amenințarea și virusul a început să se extindă rapid.

Mai bine de 10 mii de noi cazuri pe zi sunt raportate în America, în timp ce China anunță câteva zeci zilnic.

Donald Trump și președintele Chinei, Xi Jinping, au avut astăzi o convorbire telefonică la finalul căreia au convenit să lucreze împreună pentru a învinge coronavirusul.

“China a trecut prin această experiență și are multe date despre acest virus. Vom lucra împreună. Respect!”, a transmis Trump printr-o postare pe contul de Twitter.

Pe de altă parte, Xi Jinping i-a transmis lui Trump că relațiile dintre cele două tări sunt într-un punct critic și că spera ca Statele Unite să contribuie la îmbunătățirea lor, arată un raport din China, citat de CNBC.

“China își dorește să împărtășească Statelor Unite informațiile și experiența dobândite, necondiționat”, a spus Xi Jinping potrivit raportului.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook