Aeroportul Internațional Al Maktoum vrea să devină cel mai mare din lume

Aeroportul Internațional Al Maktoum vrea să devină cel mai mare din lume
  • Aeroportul Internațional Al Maktoum a început să primească zboruri de pasageri în 2013.
  • Se crede că aeroportul va avea șase piste și trei clădiri terminale.
  • Aeroportul intenționează să devină cel mai mare din lume.

Aeroportul Internațional Al Maktoum (cunoscut și sub numele de Dubai World Central) a început pentru prima dată să primească zboruri de pasageri în 2013, conform The Sun. Aeroportul avea planuri ambițioase de a deveni cel mai mare și mai aglomerat aeroport din lume.

Potrivit CNN Travel, Aeroportul Internațional Al Maktoum plănuia să devină un „mega-hub” futurist. Acesta urmărea să schimbe modul în care călătoresc pasagerii.

Un model 3D masiv cu șase piste și trei terminale a fost afișat recent la Dubai Air Show.

Șeful aeroporturilor din Dubai, Paul Griffiths, a explicat pentru CNN că extinderea și investițiile în Aeroportul Internațional din Dubai au fost prioritare față de noul mega aeroport.

Paul Griffiths a adăugat: „Acest lucru va continua până când toată capacitatea posibilă va fi ocupată.”„Această extindere nu numai că va asigura creștere pe termen scurt. Ne va oferi și timp suplimentar pentru a elabora o strategie pentru extinderea treptată a Dubai World Central.”

În ciuda faptului că nu are o dată de finalizare, se crede că Dubaiul ar putea avea nevoie de un nou aeroport în anii 2030. Nu a fost confirmat nimic oficial în acest sens.

Când extinderea Aeroportului Internațional Al Maktoum va fi terminată, se speră că aeroportul va putea gestiona 160 de milioane de pasageri pe an. De asemenea, vor putea fi gestionate și 12 milioane de tone de marfă.

Aeroportul este deservit în prezent de câteva companii aeriene low-cost care operează în principal servicii către Europa de Est, Rusia și Asia Centrală.

În ciuda numărului limitat de zboruri de pasageri, Aeroportul Internațional Al Maktoum și-a găsit un alt scop în industria aviației. Aeroportul este folosit pentru întreținerea și repararea aeronavelor și, de asemenea, primește avioane executive și zboruri charter.

Aeroportul Internațional King Salman, Arabia Saudită

O altă țară speră, de asemenea, să construiască cel mai mare aeroport din lume.

Aeroportul Internațional King Salman din Riad, Arabia Saudită, va avea șase piste masive. Este de așteptat să vadă 120 de milioane de pasageri pe tot parcursul anului.

Noul centru uriaș de călătorii din capitală va fi extins pe peste 57 de kilometri pătrați. Astfel, ar deveni cel mai mare din lume până în 2030.

Când uriașul hub se va deschide în 2030, se așteaptă că va putea găzdui 120 de milioane de pasageri.

Există o mulțime de alte aeroporturi noi care speră să se deschidă și în Europa.

Aeroportul Solidarității din Varșovia, Polonia

Noul mega hub de călătorie al Poloniei este de așteptat să rivalizeze cu Heathrow și Dubai datorită zborurilor pe distanță lungă propuse.

Noul aeroport își propune să permită pasagerilor din țările Europei Centrale și de Est să zboare aproape oriunde în lume. Aceștia nu vor mai fi nevoiți să călătorească mai întâi către hub-urile din Europa de Vest.

Planurile de construire a Aeroportului Solidarității din Varșovia sunt în curs de desfășurare, deoarece Aeroportul Chopin din Varșovia (aeroportul principal al orașului) se apropie de capacitatea maximă.

În timp ce Polonia intenționează să se bazeze pe creșterea globală de pasageri, noul centru va ajuta și transportatorul de pavilion al țării (LOT Polish Airlines) să-și crească numărul de pasageri.

Aeroportul Salerno, Italia

Aeroportul Pontecagnano (Salerno) este în prezent în curs de renovare uriașă. Ca parte a extinderii va fi construită o pistă mai lungă, precum și cinci porți noi de îmbarcare.

Peste 250 de milioane de euro au fost cheltuite pentru dezvoltarea structurilor comerciale din interiorul aeroportului.

În zonă sunt în desfășurare și alte dezvoltări, inclusiv un nou metrou, cu cinci noi stații, care va înconjura linia de cale ferată Salerno Battipaglia.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook