Xi Jinping anunță „o nouă lume”, făurită de poporul chinez. „Oricui îndrăznește să batjocorească China i se va strivi capul de Marele Zid”

Xi Jinping anunță „o nouă lume”, făurită de poporul chinez. „Oricui îndrăznește să batjocorească China i se va strivi capul de Marele Zid”

Joi, Piața Tiananmen din Beijing găzduiește aniversarea de 100 de ani de la formarea Partidului Comunist Chinez. Președintele chinez Xi Jinping avertizează forțele străine care încearcă să batjocorească națiunea chineză că „li se va strivi capul” și anunță „o nouă lume”, făurită de poporul chinez.

„Oricui îndrăznește să încerce să batjocorească China i se va strivi în mod sângeros capul de Marele Zid de oțel, construit de mai bine de 1,4 milioane de chinezi”, spune el.

„Poporul Chinez nu e bun doar la a distruge lumea veche, el a și creat lumea nouă”, subliniază Xi. „Doar socialismul poate salva China.”

Jinping adaugă faptul că țara sa va învăța din experiența altor țări, dar nu va tolera „lecțiile arogante” ale altor popoare. El este de părere că a sosit o nouă eră, în care puterile mondiale nu vor mai putea impune un tratament inegal Chinei; națiunea chineză stă cu capul sus și nu va permite nimănui să-i controleze soarta.

Secretarul general cere autorităților să transforme Armata Eliberării Poporului din China în una dintre cele mai puternice forțe militare din lume.

70 de mii de spectatori prezenți la ceremonie l-au aplaudat pe liderul chinez.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook