Quentin Tarantino le transmite celor care i-au criticat abordarea rolului lui Bruce Lee „să o sugă”

Quentin Tarantino le transmite celor care i-au criticat abordarea rolului lui Bruce Lee „să o sugă”

Quentin Tarantino nu se ferește de cei care îi critică modul de a pune în scenă personajul lui Bruce Lee din Once Upon a Time in Hollywood. „Pot să înțeleg că fiica lui are o problemă cu asta. Doar e taică-su, ce naiba”, spune regizorul premiat cu Oscar în timpul podcastului The Joe Rogan Experience, referitor la cei care au caracterizat abordarea drept o caricatură rasistă. „Pentru toți ceilalți: să o sugeți”, transmite Tarantino.

El a explicat că scena în care cascadorul Cliff Booth (interpretat de Brad Pitt) îl întâlnește pe Bruce Lee (Mike Moh) pe platoul de filmare al show-ului Green Hornet și îl proiectează într-o mașină în urma unei încăierări este „în mod clar” rezultatul unei „păcăleli”. „Datorită acestui lucru a fost în stare să o facă. L-a păcălit”, explică Tarantino.

El menționează că experința militară a lui Booth i-a dat puterea de a surclasa instinctul provenit din artele marțiale dezvoltat de Lee.

Tarantino susține că Bruce Lee „nu îi respecta pe cascadorii americani” cu care lucra. „Întotdeauna îi lovea cu picioarele, le aplica lovituri reale”.

După lansarea Once Upon a Time in Hollywood, fiica lui Lee, Shannon Lee, a declarat că este dezamăgită de modul în care a fost prezentat tatăl său în film.

„Înțeleg că au vrut să arate că personajul lui Brad Pitt este un dur care l-ar fi putut bate pe Bruce Lee. Dar nu trebuie să-l trateze în modul în care Hollywood-ul predominant alb l-a tratat când încă era în viață”, a spus ea la vremea respectivă pentru The Wrap, amintindu-și cât de „incomod” a fost pentru ea să urmărească scena într-un cinematograf plin de oameni care râdeau de tatăl ei.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook