Miss Nevada devine prima femeie transgender care concurează la Miss SUA

Miss Nevada devine prima femeie transgender care concurează la Miss SUA

Kataluna Enriquez, care a fost încoronată duminică Miss Nevada, devine prima femeie transgender care concurează la concursul de frumusețe Miss SUA. Enriquez, în vârstă de 27 de ani, s-a clasat pe prima poziție în Nevada, în fața celorlalte 21 de contracandidate. Ea și-a concentrat discursul pe drepturile persoanelor transgender și pe problemele de sănătate mentală.

„Nu am avut cel mai ușor drum în viață”, spune ea, potrivit KVVU-TV. „M-am confruntat cu abuzurile fizice și sexuale. Am avut probleme de sănătate mintală. Nu am avut prea multe în copilărie. Nu a avut cine să mă sprijine. Dar încă sunt capabilă să reușesc, încă sunt capabilă să supraviețuiesc și să devin un simbol pentru alții”.

Enriquez a mulțumit comunității LGBTQ pentru reușită, pe Instagram: „Victoria mea este victoria noastră. Am scris istorie”.

Este americancă de origine filipineză și își croiește propriile haine pentru competiție.

Va reprezenta Nevada la concursul Miss SUA 2021, care are loc pe 29 noiembrie în Tulsa, Oklahoma. Dacă va câștiga și următoarea etapă, va deveni a doua femeie transexual care participă la Miss Universe, după Angela Ponce, din Spania, care a participat în 2018.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook