Vladimir Putin divulgă numele serului cu care a fost vaccinat anti-Covid. „Trebuie să fiu protejat cât mai mult timp”

Vladimir Putin divulgă numele serului cu care a fost vaccinat anti-Covid. „Trebuie să fiu protejat cât mai mult timp”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, spune că a primit serul anti-Covid Sputnik V, în contextul în care oficialii încearcă să reducă scepticismul legat de vaccinare și să convingă cât mai mulți cetățeni să se imunizeze. Kremlinul a transmis anterior că Putin, în vârstă de 68 de ani, a primit un vaccin cu două doze în martie și aprilie, dar nu a dat mai multe detalii și nu a publicat fotografii sau videoclipuri care să surprindă momentul.

Lipsa promovării a dus la o rată mică de vaccinare, se plâng oficialii, care încearcă săi convingă pe ruși să accepte serul anti-Covid

Întrebat ce tip de vaccin a primit, Putin spune că a fost rugat să nu divulge numele pentru a nu oferi produsului un avantaj comercial, dar a specificat totuși că s-a vaccinat cu Sputnik V, unul dintre cele patru vaccinuri rusești. Moscova nu a aprobat niciun vaccin de proveniență străină.

„M-am gândit că trebuie să fiu protejat cât mai mult timp. Așa că am ales să fiu vaccinat cu Sputnik V. Cadrele militare sunt vaccinate cu Sputnik V și sunt, până la urmă, comandantul suprem”, spune el.

„Imediat după prima doză, nu am simțit absolut nimic. După aproximativ patru ore am simțit durere la locul injectării. A doua doză mi-a fost inoculată la prânz. La miezul nopții mi-am luat temperatura. Aveam 37,2. M-am culcat, iar când m-am trezit aveam 36,6. Și asta a fost”.

„Nu sunt în favoarea vaccinării obligatorii și voi continua să susțin acest punct de vedere.”

Kremlinul a anunțat că nu va reuși să respecte planul de a vaccina 60% din populație până la toamnă și a raportat 21,042 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Oficialii spun că focarele se datorează variantei Delta.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook