Vladimir Putin spune că va veni timpul să aleagă un succesor care să „conducă minunata Rusie”

Vladimir Putin spune că va veni timpul să aleagă un succesor care să „conducă minunata Rusie”

Președintele Vladimir Putin le-a transmis rușilor că va veni vremea să desemneze un posibil succesor pentru fotoliul de președinte, dar că alegerea va fi a votanților. Putin, în vârstă de 68 de ani, a fost la putere, ca președinte sau premier, din anul 2000. Mandatul actual se termină în 2024, iar toate declarațiile sale pe tema acestui subiect sunt interpretate ca indicii care să arate dacă vrea să-și prelungească șederea la Kremlin.

Constituția din Rusia a fost schimbată prin referendum anul trecut, iar Putin și-a asigurat dreptul de a mai candida prentru încă două mandate de șase ani, ceea ce presupune că ar putea rămâne în funcție până în 2036.

Rusia va avea alegeri parlamentare în septembrie, iar rezultatul este un bun indicator pentru alegerile prezidențiale din 2024.

„Va veni vremea când, sper, voi putea să spun că o persoană sau alta este demna, în opinia mea, să conducă o țară minunată ca Rusia, patria noastră”, spune Putin.

Liderul de la Kremlin a vorbit în cadrul sesiunii anuale de întrebări și răspunsuri care este găzduită de televiziunea de stat.

„Este un semnal. Va exista un succesor”, spune Alexei Chesnakov, analist politic care a lucrat în administrația prezidențială.

Putin a fost agent KGB în timpul Războiului Rece și a ajuns la putere ca președinte interimar, numit de predecesorul său Boris Yeltsin, în 1999.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook