Washington Post recunoaște că a publicat știri false despre Trump, în legătură cu alegerile. „Totul a fost o farsă”, spune fostul președinte

Washington Post recunoaște că a publicat știri false despre Trump, în legătură cu alegerile. „Totul a fost o farsă”, spune fostul președinte

Publicația The Washington Post retractează story-ul pe care l-a prezentat acum două luni, legat de o convorbire telefonică între fostul președinte american Donald Trump și unul dintre anchetatorii campaniei electorale din Georgia. Ziarul susținea în ianuarie 2021 că Trump i-a cerut lui Frances Watson să „repereze frauda” din statul său și că va deveni „erou național” dacă o va face.

Mai multe canale mass-media, printre care CNN, ABC News, NBC News sau USA Today, afirmau că au reușit să „confirme” afirmațiile Washington Post.

Dar o nouă înregistrare, care a fost inițial ștearsă din telefonul lui Watson, apoi recuperată de oficialii din domeniul libertății de informare, arată că replicile atribuite lui Trump erau false.

Washington Post a recunoscut astăzi că „l-a citat” în mod eronat pe Trump, bazându-se pe informațiile primite „de la o sursă”.

„Trump nu i-a spus anchetatorului să identifice fraudele sau că va deveni eroină națională dacă o va face. De fapt, el i-a transmis să analizeze voturile din Fulton County, Georgia, unde va găsi nereguli. I-a spus și că are cea mai important job din țară, la momentul respectiv”, se arată în corecția emisă de Washington Post.

Joe Biden a câștigat alegerile din Georgia cu un avans de aproximativ 12.000 de voturi, după ce buletinele trimise prin corespondență au continuat să fie numărate și după data alegerilor, 3 noiembrie 2020.

„O farsă de la bun început”

Donald Trump spune că apreciază decizia ziarului de a reveni asupra proveștii, dar este de părere că „totul a fost o farsă, de la bun început”.

„Aș aprecia o investigație serioasă în Fulton County, Georgia. Cred că ar schimba total soarta alegerilor din Georgia”.

„Veți observa că toate erorile, omisiunile, greșelile din mass-media merg totdeauna în aceeași direcție – împotriva mea și a republicanilor”, continuă Trump.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook