VIDEO| Wuhan-ul petrece fără mască, fără distanțare. Petrecere tehno cu mii de participanți

VIDEO| Wuhan-ul petrece fără mască, fără distanțare. Petrecere tehno cu mii de participanți

Mii de chinezi au înfruntat frica de epidemie la Wuhan în timpul unei mega-petreceri de muzica tehno, desfășurată într-un parc acvatic.

China, unde Covid-19 a apărut pentru prima dată la sfârșitul anului trecut, a reușit să țină virusul sub control, având doar câteva zeci de cazuri noi pe zi, potrivit raportărilor oficiale.

Jumătate de preț pentru femei

Metropola Wuhan, carantinată timp de 76 de zile între ianuarie și aprilie, a revenit treptat la viața normală după ce a fost primul oraș de pe planetă care a fost supus unor măsuri dure împotriva coronavirusului.

Weekend-ul trecut, Maya Beach Water Park a fost astfel plin până la refuz cu oameni în costum de baie, dansând cot la cot pe muzică electronică – și după cum se vede în înregistrări, fără nicio mască.

Parcul acvatic a fost redeschis în iunie și limitează prezența la 50% din capacitate, potrivit presei locale. Biletul de intrare este redus cu 50% pentru femei. Mulți participanți se aflau în bărci gonflabile, singuri sau alături de alte persoane.

„Inteligent”

Imaginile, difuzate de AFP, au stârnit comentarii negative pe rețelele de socializare, deoarece Covid-19 a infectat peste 21 de milioane de oameni din întreaga lume, provocând peste 766.000 de decese. „Așa provocăm un al doilea sau un al treilea val de epidemie! Este inteligent …”, a scris un utilizator pe Twitter.

În timp ce mulți chinezi continuă să își limiteze călătoriile și poartă măști în public, orașul Wuhan încearcă să-și reînvie economia grav afectată de epidemie la începutul anului. Capitala provinciei Hubei, care nu a mai cunoscut cazuri noi de contaminare din mai, oferă astfel bilete gratuite către 400 de site-uri turistice.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook