VIDEO| Premierul canadian Justin Trudeau a fost atacat cu pietre în timpul unui miting electoral

VIDEO| Premierul canadian Justin Trudeau a fost atacat cu pietre în timpul unui miting electoral

Premierul canadian Justin Trudeau a fost atacat cu pietre de protestatarii furioși care s-au adunat în timpul unui miting electoral organizat la London, Ontario, înainte de alegerile de pe 20 septembrie. Incidentul s-a produs în momentul în care prim-ministrul se pregătea să urce în autocarul de campanie. Jurnaliștii care îl însoțeau spun că au fost loviți cu pietriș.

„Au aruncat cu pietriș și cred că am fost lovit. Acum câțiva ani cineva a aruncat spre mine cu semințe de dovleac”, le-a spus Trudeau jurnaliștilor, ulterior.

A fost primul incident violent de la începutul campaniei, dar Trudeau a fost întâmpinat cu proteste în mai multe locații în care a oprit. Cetățenii sunt nemulțumiți de planul de a impune vaccinarea obligatorie anti-Covid, subiect care se află pe agenda partidului care se află la guvernare.

Luni, Justin Trudeau spunea că „nu va permite mafioților anti-vacciniști să dicteze modul în care țara va trece prin epidemie”.

Principalul rival al premierului în funcție, liderul Partidului Conservator, Erin O’Toole, a criticat în termeni duri incidentul: „Este dezgustător și condamn ferm astfel de acțiuni. Violența politică nu are nicio justificare”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook