VIDEO| Mega-petrecerea fără restricții, de la Wuhan, „o victorie strategică în lupta împotriva epidemiei”

VIDEO| Mega-petrecerea fără restricții, de la Wuhan, „o victorie strategică în lupta împotriva epidemiei”

Sute de oameni au participat la o petrecere în Wuhan, fără distanțare fizică: autoritățile chineze nu văd nicio problemă. Dimpotrivă, joi, 20 august, China a apărat organizarea unui mega-party cu muzica tehno într-un parc acvatic din Wuhan, epicentrul Covid-19, considerând-o o „victorie” împotriva coronavirusului.

Acest spectacol din parcul acvatic „arată că Wuhan a obținut o victorie strategică în lupta împotriva epidemiei”, a declarat Zhao Lijian, un purtător de cuvânt al Ministerului Chinez de Externe.

„Am văzut articolul AFP. Se pare că europenii și americanii au fost foarte surprinși „când au văzut filmările”, a spus el în timpul unei conferințe de presă, spunând că speră ca presa din străinătate „să raporteze situația reală” din China.

Niciun deces de la mijlocul lunii mai

Fotografiile și videoclipurile AFP care arată sute de oameni în costume de baie, dansând cot la cot pe muzică electronică, fără măști, au fost distribuite masiv pe rețelele de socializare.

China este prima țară care a identificat cazuri de Covid-19 la sfârșitul anului 2019, în Wuhan. Însă, de atunci, epidemia a fost controlată, datorită blocajelor stricte, folosirii măștilor și a monitorizării contactelor.

Niciun deces nu a fost raportat de la mijlocul lunii mai.

Wuhan a fost rupt de lume timp de 76 de zile între ianuarie și aprilie. Dar majoritatea celor 11 milioane de locuitori au fost testați în cadrul unei campanii masive și au revenit treptat la viața normală.

Multe parcuri acvatice și piscine s-au redeschis deja în toată China.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook