VIDEO| Medic revoltat de atitudinea de respingere a serului AstraZeneca: „Sunt nevoit să arunc doze la gunoi, în plină pandemie”

VIDEO| Medic revoltat de atitudinea de respingere a serului AstraZeneca: „Sunt nevoit să arunc doze la gunoi, în plină pandemie”

Un medic de familie din Mulhouse, Franta a publicat un videoclip în care a aruncat la gunoi un flacon cu ser Astrazeneca expirat. Este un strigăt de revoltă al unui medic. Nevoit să arunce doze ale vaccinului AstraZeneca, din lipsa doritorilor, medicul generalist Patrick Vogt a postat săptămâna trecută un videoclip pe rețelele de socializare.

„Acest flacon a fost început luni, acum este miercuri după-amiază. Am reușit să fac 6 doze de vaccin în cele trei zile. Toți ceilalți pacienți au refuzat vaccinul. Serul este acum depășit, trebuie să-l arunc”, protestează medicul.

„În plina pandemie voi arunca, prin urmare, vaccinuri la coșul de gunoi, pentru că nimeni nu le mai vrea. Este un risc foarte mic în comparație cu realitatea Covid”.

Sâmbătă, la BFMTV, medicul a criticat atitudinea neîncrezătoare în vaccinul dezvoltat de Universitatea din Oxford și laboratorul anglo-suedez AstraZeneca. În Franța, a primit aprobarea autorităților sanitare după o scurtă suspendare și este acordat cu prioritate persoanelor cu vârste peste 55 de ani.

„Oamenii pot avea întrebări, îndoieli”, recunoaște medicul, dar confruntat cu o respingere atât de masivă, afirmă că „nu există un argument serios care să justifice teama. Trebuie să continuăm, există un risc, dar este un risc foarte mic în comparație cu realitatea Covid și cu urmările sale”.

„Ce riscăm la nivelul unei regiuni? 3-4 cazuri de tromboză, un caz de deces? Cred că trebuie să încetăm să fim temători, cred că trebuie să argumetam serios, științific, spunând: Avem instrumente bune, importante, pentru a lupta împotriva Covid, trebuie să le folosim. Nu facem decât să amânăm sfârșitul epidemiei”, crede dr. Patrick Vogt, considerând că riscăm „să lăsăm epidemia să continue luni de zile”, dacă refuzăm serul.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook