VIDEO| Emmanuel Macron, atacat cu ouă în timpul unei vizite la Lyon

VIDEO| Emmanuel Macron, atacat cu ouă în timpul unei vizite la Lyon

Un bărbat a aruncat cu un ou spre Emmanuel Macron, în timpul unei vizite la Lyon. Oul a atins umărul președintelui francez, însă a ricoșat fără să se spargă. Autorul atacului a fost dus într-o altă încăpere a clădirii în care se desfășoară Târgul Internațional de Catering, Ospitalitate și Alimentație (SIRHA), unde a fost încătușat.

„Dacă are ceva să-mi spună, lăsați-l să vină”, a spus Macron, solicitând forțelor de ordine să-l aducă înapoi.

Pălmuit în luna iunie

Pe de altă parte, președintele a fost primit cu entuziasm de profesioniștii din domeniu, care i-au mulțumit pentru ajutoarele oferite pe timpul crizei Covid, dar și pentru decizia anunțată în dimineața zilei de luni, potrivit căreia bacșișul plătit cu cardul nu va mai fi impozitat.

„Mulțumim pentru modul în care ați gestionat criza”, i-a spus un proprietar de restaurant. „Mulțumim, am reușit să rezistăm un an”, strigă un altul. „Bravo pentru ce ați făcut pentru restaurante”, completează un proprietar.

Însă există și mulți francezi nemulțumiți. Pe 8 iunie, Macron a fost pălmuit în timpul unei vizite în orașul Tain-L’Hermitage, fapt care a declanșat o amplă mișcare de protest a clasei politice. Autorul atacului de atunci a fost condamnat la patru luni de închisoare și a fost eliberat pe 21 septembrie.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook