Emmanuel Macron, pălmuit: Agresorul a fost eliberat din închisoare și spune că nu regretă nimic

Emmanuel Macron, pălmuit: Agresorul a fost eliberat din închisoare și spune că nu regretă nimic

Condamnat la trei luni de închisoare pentru pălmuirea președintelui francez Emmanuel Macron, Damien Tarel a fost eliberat sâmbătă dimineață din penitenciarul din Valence, potrivit France Bleu. A fost inițial condamnat la 18 luni de închisoare, dar a stat doar trei după gratii.

Potrivit jurnaliștilor francezi, a fost o „eliberare discretă din închisoare”, tânărul de 28 de ani părăsind penitenciarul „în jurul orei 7, cu două ore mai devreme decât era planificat inițial.” Autoritățile au vrut să evite mediatizarea evenimentului, în condițiile în care rudele și admiratorii tânărului de 28 de ani plănuiau să organizeze un show de bun-venit.

Jurnaliștii BFMTV au reușit totuși să-l intervieveze. Turel spune că „nu are regrete” legate de pălmuirea președintelui Emmanuel Macron și că în continuare va participa la protestele împotriva pașaportului de sănătate.

Emmanuel Macron a fost pălmuit pe 8 iunie, în timpul unei vizite într-o localitate din sudul Franței. Președintele s-a îndreptat spre un grup de oameni care îl așteptau în orășelul Tain-l’Hermitage, la ieșirea dintr-o școală. Damien Tarel, poziționat după bariere, l-a lovit peste față pe Macron, înainte ca gărzile de corp să poată interveni.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook