Los Angeles| Vaccinul anti-Covid devine obligatoriu pentru elevii cu vârsta peste 12 ani

Los Angeles| Vaccinul anti-Covid devine obligatoriu pentru elevii cu vârsta peste 12 ani

Președintele Joe Biden a anunțat joi că face vaccinarea obligatorie pentru aproximativ două treimi din lucrătorii americani. În acest context, districtul școlar din Los Angeles, al doilea ca mărime din Statele Unite, decide să impună tuturor elevilor cu vârsta peste 12 ani să fie vaccinați împotriva Covid-19, dacă doresc să urmeze o școală publică.

Votul oficialilor orașului, care are în total 600.000 de elevi, se referă la aproximativ 220.000 dintre ei, care sunt eligibili pentru vaccinare, o premieră pentru Statele Unite.

Decizia districtului școlar din Los Angeles, unde măștile sunt obligatorii atât la ​​interior, cât și la exterior, ar putea servi drept exemplu pentru mulți alții. Profesorii și angajații sunt deja obligați să fie vaccinați împotriva Covid-19.

Moțiunea, adoptată în unanimitate, prevede ca toți copiii prezenți fizic în sălile de clasă să fi primit o primă doză a vaccinului până pe 21 noiembrie, iar a doua până cel târziu pe 19 decembrie.

„Vaccinul este sigur, eficient și cel mai bun mod de a ne proteja elevii de virus”

„Vaccinul este sigur, eficient și cel mai bun mod de a ne proteja elevii de virus”, spune președintele districtului școlar, Kelly Gomez. Decizia a primit sprijinul sindicatelor profesorale și a multor părinți, dar se confruntă cu o opoziție acerbă din partea unei minorități care contestă eficiența vaccinării, în ciuda dovezilor științifice.

Potrivit oficialilor din domeniul sănătății din Los Angeles, aproximativ 58% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani au primit cel puțin o doză de vaccin.

Sursa: Le Figaro 

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook