Australia interzice ivermectina ca tratement pentru Covid, pentru a determina cetățenii să se vaccineze

Australia interzice ivermectina ca tratement pentru Covid, pentru a determina cetățenii să se vaccineze

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Australia (TGA) a interzis medicilor să prescrie medicamentul anti-parazitar ivermectină pentru tratarea Covid-19. Interdicita vine după ce numărul prescripțiilor a crescut de trei-patru ori în Australia, în ultimele luni.

Administrația pentru produse terapeutice a anunțat interdicția vineri după-amiază, acționând la sfatul Comitetului consultativ pentru programarea medicamentelor.

Oamenii vor putea primi acum o rețetă pentru ivermectină doar în cazul afecțiunilor aprobate de TGA, inclusiv scabie și anumite infecții parazitare.

Modificările au fost introduse din cauza preocupărilor legate de prescrierea ivermectinei pentru prevenirea sau tratamentarea Covid-19, spune TGA.

„Ivermectina nu este aprobată pentru tratarea Covid-19 în Australia sau în alte țări dezvoltate, iar utilizarea de către publicul larg combaterea Covid-19 este în prezent puternic descurajată de către National Covid Clinical Evidence Taskforce, Organizația Mondială a Sănătății și Agenția pentru Medicamente din SUA.”

Medicii specialiști, inclusiv infecționiștii, dermatologii și gastroenterologii, vor putea în continuare să prescrie medicamentul pentru afecțiuni neaprobate, în cazul în care consideră că este potrivit pentru un anumit pacient.

Ivermectină în loc de vaccin

TGA consideră că unele persoane bolnave de Covid-19 ar lua medicamentul în loc să fie tratate corespunzător, alții ar putea să-l ia în speranța că vor preveni boala, în loc de vaccin.

Autoritățile nationale s-au pronunțat împotriva utilizării ivermectinei în Australia pentru a trata Covid-19, în afara studiilor clinice, afirmând că „rămâne o incertitudine semnificativă dacă ivermectina este mai eficientă și mai sigură decât îngrijirea standard în tratarea pacienților cu Covid-19”. Însă medicamentul a câștigat teren în unele comunități anti-vacciniste.

Spitalul Westmead din Sydney a raportat săptămâna trecută că un pacient a fost internat după o supradoză cu ivermectină și un cocktail cu alte medicamente găsite online.

Dr. Karen Price, președintele Colegiului Regal Australian de Medicină Generală, a declarat că pacienții care caută ivermectină ar trebui „să ignore recomandările anti-vaccinistilor, să se vaccineze împotriva Covid-19 cât mai curând posibil, să spună prietenilor și familiei să facă același lucru și să respecte restricțiile Covid-19 în vigoare.”

Sursa: The Guardian

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook