VIDEO| Cum acționează anticorpii împotriva SARS-Cov-2 și de ce eficiența lor este redusă în cazul mutațiilor. Explicațiile medicului Ion Alexie

Reticența față de vaccinare este alimentată, printre altele, și de apariția cazurilor de infectare la cei complet imunizați. Mulți activiști anti-vaccin își promovează teoriile prin astfel de exemple, chiar dacă, de cele mai multe ori, vaccinul luptă împotriva formelor grave ale bolii. Pentru a înțelege mai bine fenomenul, este necesar să avem o reprezentare clară despre cum funcționează anticorpii produși de organism în urma vaccinării.

Medicul infecționist Ion Alexie explică în videoclipul de mai jos mecanismul prin care anticorpii te protejează de virus și care este motivul pentru care noile variante ale SARS-Cov-2 pot evita protecția oferită de vaccin.

„Nu m-am putut abține să fac nu acest clip. Confuzia despre vaccinuri este prea mare, atât în rândul cadrelor medicale cât și în cazul românilor de pretutindeni.

Sper ca acest clip să-i ajute pe majoritatea oamenilor să înțeleagă de ce unele vaccinuri nu mai lucrează la fel de bine ca la început împotriva unor variante mutante ale virusului SARS-Cov-2.

În SUA, rezultate arată că vaccinurile au diminuat numărul spitalizarilor și deceselor.

Firmele de medicamente vor căuta să facă vaccinuri noi, specifice pentru Varianta Delta și eventual pentru alte variante periculoase, care să lucreze mult mai bine decât cele anterioare”, spune Alexie.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook